fbpx

Čudežni najstnik Tim Gajser in MXGP konec tedna v Švici

Tim Gajser (foto: STA)

Konec tedna se bo v Švici nadaljevalo svetovno prvenstvo v motokrosu. Poleg Tima Gajserja, ki se odločno bliža naslovu prvaka v elitnem razredu MXGP, saj ima v skupnem seštevku 103 točke prednosti, bodo prvič nastopili še vsi preostali trije Slovenci v tem tekmovanju.

Poleg vodilnega tekmovalca v razredu Tima Gajserja in Jerneja Irta, ki se je pred kratkim vrnil po poškodbi, se po poškodbah zdaj vračata še Peter Irt in Klemen Gerčar. Do sobote naj bi bili vsi štirje pripravljeni za kvalifikacije v Frauenfeld – Gachnangu, v nedeljo pa tudi za dirko.

Gajser je po težavah v prvi vožnji in po zmagi v drugi vožnji na zadnji dirki v Lommelu osvojil peto mesto. Pred sezono bi bila takšna uvrstitev vrhunska, toda Gajser je pred tem nanizal kar 13 uvrstitev na stopničke. Podvig mu prvič ni uspel šele v Belgiji, kjer si je pri padcu zvil palec na roki.

“Ni se zgodilo prvič v tej sezoni, da sem tekmoval rahlo poškodovan, vendar pa tega nikoli ne želim izpostavljati in se izgovarjati na poškodbo. Vedno dam vse od sebe, izkušena ekipa vsakič poskrbi, da je poškodba čim prej sanirana in da sem čim hitreje pripravljen na nove zmage,” je razložil Gajser.

Čudežni najstnik ostaja na realnih tleh
Kljub neverjetnim predstavam pa čudežni najstnik in člani njegove italijanske ekipe ostajajo na realnih tleh. “Kot vedno, gremo tudi na zadnje štiri dirke z željo po čim boljšem rezultatu, brez preračunljivosti v točkovanju. Timu ne želimo povzročati nikakršnega pritiska. Vsakič, ko odpelje dirko tako, kot zna le on, je lahko najhitrejši prav na vsaki progi, kar je dokazal v Belgiji,” je povedal vodja Gajserjeve ekipe Giacomo Gariboldi.

Če bo imel Gajser na dirki v Assnu konec meseca prednost, ki bo višja od sto točk, bo že dve dirki pred koncem sezone osvojil naslov svetovnega prvaka. Prva vožnja v kategoriji MXGP bo v nedeljo ob 14. uri, druga ob 17. uri.

V. V., STA