fbpx

Danes odpovedana tako ženski slalom kot moški veleslalom

Proga na Pohorju je bila preveč načeta, zato so morali tekmo odpovedati (foto: sta).

Danes bi morala biti na sporedu ženski slalom na Pohorju in moški superveleslalom v Garmisch Partenkirchnu, a sta bili obe tekmi odpovedani. Na pohorski Zlati lisici je organizatorjem že včeraj uspel čudež, potem ko so pod streho kljub izjemno toplemu vremenu spravili veleslalom, danes pa žal ni šlo.

Že včeraj in tudi v prejšnjih dneh so bile vremenske razmere na Pohorju vse prej kot prijazne do organizatorjev, ki pa so včeraj vendarle uspeli speljati veleslalom za Zlato lisico in to kljub temu, da je bilo na progi kar 19 °C. Danes je ponagajal še dež, tako da so organizatorji naravi morali priznati premoč.

Po 25 tekmovalkah je bila tekma prekinjena
Za razliko od organizatorjev v Garmisch Partenkirchnu, kjer je bil zaradi slabih vremenskih razmer moški veleslalom odpovedan že uro pred začetkom tekme, so na Pohorju organizatorji poizkušali speljati tekmo, a je bila tekma po številki 25 dokončno odpovedana. Že vmes je bil slalom nekajkrat prekinjen, da so organizatorji lahko popravljali progo, a je bila ta preveč mehka. Po 25 tekmovalkah sta bili v vodstvu z istim časom Švicarka Wendy Holdener in Čehinja Sarka Strachova. Po daljšem čakanju so zaradi pretoplega vremena, ki je zmehčal progo, tekmo odpovedali. Na štartu je bilo sicer šest slovenskih smučark, toda Ana BucikMaruša Ferk, Katarina Lavtar, Klara Livk, Meta Hrovat in Saša Brezovnik današnjega nastopa žal niso dočakale. Zlata lisica je tako pripadla včerajšnji zmagovalki veleslaloma, Nemki Viktorii Rebensburg, Ana Drev je bila druga.

Dekleta morajo v Garmisch, kjer je bila danes odpovedana tekma
Enaka usoda kot Zlato lisico je doletela tudi moški veleslalom v Garmisch Partenkirchnu, kjer so štart veleslaloma najprej dvakrat prestavili nekoliko nižje, na koncu pa so tekmo morali odpovedati. Na štartu smo imeli dva Slovenca (Žana Kranjca in Štefana Hadalina), ki pa priložnosti tako kot dekleta na Pohorju tokrat nista dočakala. Glede na to, da je bil danes moški veleslalom na Bavarskem odpovedan – tako kot tudi drugi trening za smuk v petek – se zastavlja vprašanje, ali bo organizatorjem uspelo pripraviti progo za ženske tekme, ki so na jugu Nemčije na sporedu prihodnji konec tedna. Že v četrtek je na sporedu prvi trening. Odločitev o usodi ženskih tekem bi bila lahko znan že danes ali jutri.

Dekleta zdaj čaka mesec dni hitrih disciplin, medtem ko se moška karavana alpskega smučanja seli v Jeonseon v Južno Korejo, kjer sta konec tedna predvideni tekmi v smuku in superveleslalomu.

R. V.