fbpx

Dejan Zavec naznanil konec kariere

Dejan Zavec (foto: twitter)

Najboljši slovenski boksar Dejan Zavec je končal svojo športno kariero. Novico je svojim navijačem in medijem sporočil kar preko Twitterja.

Dejan Zavec je še včeraj boksal za naslov boksarskega prvaka po verzijah WBA in IBO, danes pa je naznanil konec svoje športne poti. To je še en konec uspešne športne kariere slovenskih športnikov v letošnjem letu.

Svojo odločitev je Zavec sporočil kar po twitterju
39-letni boksar, ki se še vedno nahaja V Miamiju, kjer je včeraj izgubil borbo proti Kubancu Lari, je svojo odločitev sporočil kar v kratkem videu kar preko Twitterja. Simpatični boksar se je v zadnjem času soočal z vse večjimi težavami zaradi poškodb, prav tako pa pri 39 letih ne sodi več med najmlajše.

Odhaja v pokoj, a ostaja legenda
Po Luki Špiku, ki je svoje slovo od športa naznanil včeraj, je Mr. Simpatikus naslednji ambasador Slovenije v svetu, ki odhaja v športni pokoj. Najuspešnejši slovenski boksar bi moral sicer braniti še naslov boksarskega prvaka po verziji WBF, a se je Ptujčan odločil, da je dovolj. Kljub temu da je kariero končal s porazom, ostaja neponovljiv. Daleč najboljši slovenski boksar se lahko pohvali s tremi dvoboji v ZDA ter z impresivno statistiko za boksarja: 40 dvobojev, od tega 35 zmag – 19 s KO in 4 porazi.

R.V.