fbpx

Derbi poskrbel tudi za rekordno TV gledanost

Veliki derbi je poskrbel tudi za rekordno gledanost (foto: facebook).

V soboto je bil derbi med Olimpijo in Mariborom, ki je poskrbel za še večjo zanimivost pred samim zaključkom sezone. V Stožicah se je izenačil rekord, saj se je na tekmi zbralo 14.000 gledalcev. Za rekord pa so poskrbeli tudi gledalci pred malimi zasloni, v najbolj gledanem trenutku si je tekmo ogledalo nekaj več kot 377 tisoč publike oziroma 40 % vseh, ki so bili v tistem času pred televizijskimi sprejemniki.

“Po podatkih AGB Nielsen Media Research si je tekmo v ciljni skupini 4+ v najbolj gledanem trenutku ogledalo kar 377.115 gledalcev. Ta številka predstavlja kar 40 % vseh gledalcev, ki so bili v tistem času pred televizijskimi sprejemniki, pri čemer je nemogoče izmeriti tudi tiste, ki so si tekmo ogledali v skupinah na javnih mestih,” so zapisali na Nogometni zvezi Slovenije.

Letošnjo sezono je z lansko nemogoče primerjati
Priljubljenost Prve lige Telekom Slovenije še naprej strmo narašča, tri kroge pred koncem pa sta večna tekmeca poskrbela za poseben vrhunec. Lanska sezona glede obiskanosti na tribunah ni bila ravno pohvale vredna, zato pa je letošnja številka lansko že močno presegla in to za 40 %, pa je pred nami še 15 tekem do konca sezone, ki odločajo še praktično o vsem. Skupno je v letošnji sezoni obisk na stadionih že presegel 250.000 gledalcev in ta številka bo zagotovo še nekoliko narasla. V soboto je bil izenačen tudi rekord glede obiska na stadionu, samo enkrat do sedaj si je tekmo v živo ogledalo 14.000 gledalcev. V sezoni 1995/96 si je tekmo med Mariborom in Beltinci ogledalo toliko ljudi.

G. V.