fbpx

Dober nastop Jakova Faka, ki pa ni ubranil naslova svetovnega prvaka

Jakov Fak je tekmo s skupinskim štartom končal na sedmem mestu (foto: epa).

Jakov Fak po pričakovanjih ni uspel ubraniti naslova svetovnega prvaka na tekmi s skupinskim štartom. Kljub temu se je Hrvat, ki nastopa za Slovenijo, izkazal in osvojil 7. mesto ter se tudi odločil, da je letošnje sezone zanj konec. Zmagal je Johannes Thingnes Boe.

28-letni Jakov Fak je bil tokrat strelsko dobro razpoložen, saj je zgrešil en sam strel, a je bil v teku prepočasen za kaj več kot solidno 7. mesto. Za Fakom je tako ena najslabših sezon, zato se je svetovni prvak iz Kontiolahtija odločil, da letošnjo sezono zaključi.

Boe zmahal v izjemnem finišu
Johannes Thingnes Boe
je tako od našega Jakova Faka prevzel naslov svetovnega prvaka v tekmi s skupinskim štartom, potem ko je z enim zgrešenim strelom in v silnem šprintu za 2,8 sekunde prehitel junaka tega svetovnega prvenstva Francoza Martina Fourcada. Bronasto medaljo je osvojil 42-letni norveški veteran Ole Einar Bjørndalen, za katerega je bila to že 44. medalja na svetovnih prvenstvih. S to tekmo v Oslu je tudi končano SP, biatlonci pa bodo zdaj nadaljevali s tekmami v Hanti Mansijku, kamor pa najboljši slovenski biatlonec Jakov Fak ne bo odpotoval.

R. V.