fbpx

Dobra predstava Dragića, visoka minutaža Udriha

Košarkarji Miamija so zabeležili 19 zmago v sezoni (foto: epa).

V ligi NBA sta slovenska košarkarja Goran Dragić in Beno Udrih v dresu Miamija odigrala prvo tekmo v novem letu. Vročica je v svoji dvorani suvereno premagala Dallas Mavericks s 106 : 82 in tako na uspešen način začela leto 2016.

Po dveh zaporednih porazih so se košarkarji Miamija na novega leta dan pomerili z Dallasom in ga gladko odpravili. V prvi četrtini so domači pokazali, kdo bo gospodar na igrišču, in tako v prvih dvanajstih minutah že odločili zmagovalca.

Dragić četrti strelec, Udrih na parketu kar 22 minut
Goran Dragić je z današnjim izkupičkom 15 točk presegel svoje povprečje, ki je 11,7 točk. Dragić je bil ob metu iz igre 7/12 in 1/2 za tri – četrti najboljši strelec ekipe. V 31 minutah je v svojo statistiko vpisal štiri skoke, sedem podaj ter tri ukradene žoge. Z dobro predstavo je Dragić pokazal, da se počasi, vendar vztrajno vrača v svojo staro formo. Ob visoki zmagi Miamija je tudi Beno Udrih na parketu preživel nekaj več minut kot običajno. V 22 minutah se je uspel podpisati pod dve točki. Ob metu iz igre 1/2 je v svojo statistiko zabeležil še tri skoke ter dve asistenci.

Odlična predstava Whitesida, Wade začel na klopi
Tokrat je v American Airlines Areni navdušil Hassan Whiteside, ki je bil daleč najboljši igralec na tekmi. V 33 minutah je 26-letni center ob metu 12/16 dosegel 25 točk ter dodal še 19 skokov in tako odigral eno najboljših tekem v svoji karieri. Zaradi prehlada je tekmo na klopi začel zvezdnik vročice Dwayne Wade, vendar se vse skupaj pri igri in rezultatu domačih ni poznalo. Izkušeni Wade je na koncu vendarle zabeležil deset točk.

Naslednja tekma Miamija bo v noči na nedeljo, ko se bodo pomeril z Washingtonom.

G. V.