Dobro formo potrditi tudi doma, Rudar v hudi krizi

Nogometaši Celja v prvenstvu vse od novembra ne poznajo poraza (foto: facebook).

Danes so v Prvi ligi Telekom Slovenija na sporedu tri tekme 24. kroga. Vsa pozornost je usmerjena v Ljudski vrt, kjer bo na sporedu večni derbi med Mariborom in Olimpijo. Na preostalih dveh srečanjih bosta Celje in Koper poizkušala dobro formo prenesti tudi na domač teren.

Kljub večnemu derbiju ne gre pozabiti dejstva, da se tudi na preostalih dveh srečanjih obeta zanimiva tekma. Na Areno Petrol prihaja Zavrč še na drugo gostovanje, na Bonifiki pa bo gostovala ekipa Rudarja, ki se ji ne piše dobro glede na trenutno situacijo.

24. KROG

Celje – Zavrč (15:00)
Super zanimiv obračun dveh ekip, ki sta prikazali odlični predstavi na zadnji tekmi, zato zagotovo ne gre podcenjevati niti ene niti druge ekipe. Celjani so z zmago v Mariboru storili pravi preplah in poskrbeli za zamenjavo trenerja. Odlična forma grofov govori o tem, da so že sedem zaporednih tekem brez poraza. Z neverjetno vztrajnostjo in voljo so – kljub temu da so bili že prikovani na dno – vstali od mrtvih in se dvignili vse do šestega mesta. Začel se je pisati november, ko je bilo Celje popolnoma na dnu, praktično nihče ni mogel verjeti, da se to grofom sploh dogaja. Vendar vse od novembra dalje so zbrali petnajst točk na sedmih tekmah in se dvignili kot feniks iz pepela na šesto mesto. Danes napadajo zmago proti Zavrču, da bi zmanjšali zaostanek za slednjimi samo za dve točki. S svojo živahno ekipo bodo letos še marsikomu trn v peti. V prid Celjanom govori tudi podatek, da so zadnje štiri tekme proti Haložanom vselej dobili. Zavrč se je na gostovanju proti Gorici s svojo prenovljeno ekipo pokazal v dobri luči, sicer niso slavili, vendar so dali vedeti, da še niso odpisani v boju za pridobitev še kakšnega mesta na lestvici.

Veljko Batrović (desno) bo tudi tokrat glavni adut Zavrča na težki tekmi proti Celju (foto: facebook).

Veljko Batrović (desno) bo tudi tokrat glavni adut Zavrča na težki tekmi proti Celju (foto: Facebook).

Koper – Rudar (17:00)
Obračun na Bonifiki nam prinaša obračun dveh ekip, ki sta v prvi tekmi spomladi ostali brez točk. Vendar je tokrat domači Koper za razliko od Rudarja pustil več kot soliden vtis. Na tekmi proti Olimpiji so bili v prvem polčasu celo boljši in lahko bi se zgodba obrnila tudi drugače. Kanarčki s popolnoma prenovljeno ekipo igrajo všečen nogomet, če bodo tako igrali tudi v nadaljevanju prvenstva, zagotovo ne bodo več na mestih pri dnu lestvice. Slavko Matić je pokazal, da lahko sestavi ekipo, ki se lahko enakomerno bori z največjimi ekipami. Današnji nasprotnik bo Rudar, ki pa enostavno ne more skriti tega, da je vsak dan v vse večjih finančnih težavah. Že prva tekma proti Krškemu je razkrila ravno to. Brez prave borbene in srčne igre, ki je knape krasila v zadnjih letih, enostavno ni uspeha. In še kako je na mestu stavek, da se bo moral Rudar pošteno namučiti, če se bo želel izogniti zadnjemu mestu, glede na formo ostalih ekip, ki se borijo za obstanek, se bo moralo v Velenju preliti še ogromno znoja. Na roko jim ne gre niti razpored tekmovanja, ki je izjemno naporen in težak. S trenutno situacijo se ni mogel boriti več niti športni direktor, ki je včeraj odstopil z mesta športnega direktorja.

Maribor – Olimpija (20:15)

Nedelja:
Krško – Krka (15:00)
Domžale – Gorica (16:55)

Lestvica:
Olimpija    23  15  4  4    55 : 18  49
Maribor     23  14  4  5    55 : 24  43
Domžale   23  10  8  5    33 : 17  38
Gorica       23  11  3  9    36 : 35  36
Zavrč         23   8   6  8    27 : 28  31
Celje          23   6   5  8    19 : 36  26
Krka           23   6  7  10   20 : 32  25
Koper         23   6  4  13   25 : 39  22
Rudar         23   5  7  11   18 : 34  22
Krško         23   5  7  11   12 : 37  22

G. V.