fbpx

Đoković le še korak oddaljen od tega, da prvič osvoji Odprto prvenstvo Francije

Novak Đoković (Foto: epa)

Đoković se je brez večjih težav uvrstil v polfinale edinega turnirja za grand slam, ki ga v svoji karieri še ni osvojil. V nedeljo bo imel torej spet lepo priložnost, da dopolni in popolni svojo zbirko nagrad in osvojenih turnirjev. Njegov nasprotnik v finalu bo Britanec Andy Murray, ki je v polfinalu ugnal lanskega zmagovalca Wawrinko.

Daleč najboljši tenisač na svetu Srb Novak Đoković se je uvrstil v veliki finale. V polfinalu ni imel večjega dela, v nedeljo pa bo prvič v svoji karieri poizkušal osvojiti Odprto prvenstvo Francije.

Letos odličnemu Avstrijcu prepustil samo sedem iger
V polfinalu se je številka ena moškega tenisa pomeril z letos odličnim Avstrijcem Dominikom Thiemom, ki je v letošnji sezoni osvojil že tri turnirje. Vendar Thiem v polfinalu ni predstavljal večje ovire za Đokovića, ki se je z lahkoto uvrstil v finale. Srb je nasprotniku prepustil samo sedem iger, za napredovanje pa je potreboval vsega uro in 50 minut. Premagal ga je s 6 : 2, 6 : 1 in 6 : 4. Nekoliko bolj napeto je bilo na drugem polfinalnem obračunu, kjer Andy Murray za zmago potreboval štiri nize. S 6 : 4, 6 : 2, 4 : 6 in 6 : 2 je izločil Stanislasa Wawrinko. Švicar je v lanski izvedbi postal zmagovalec Odprtega prvenstva Francije, potem ko je v finalu ugnal Đokovića.

G. V.