Domen Prevc drugi v kvalifikacijah, Peter izpustil nastop

Ob odsotnosti Petra je bil v kvalifikacijah odličen njegov brat Domen (foto: epa).

Zmagovalec včerajšnje tekme v Garmisch-Partenkirchnu Peter Prevc je izpustil današnje kvalifikacije pred tretjo tekmo novoletne turneje. Je bil pa zato odličen njegov brat Domen, ki je zaostal le za Avstrijcem Michaelom Hayboeckom. Od Slovencev bosta na jutrišnji tekmi poleg bratov Prevc nastopila še Anže Lenišek in Tilen Bartol.

Ob napornem ritmu na novoletni turneji so se v slovenskem taboru tokrat odločili, da Peter Prevc izpusti kvalifikacijski nastop. Najboljši skakalec letošnje sezone se bo na tekmi tako pomeril z zmagovalcem današnjih kvalifikacij Michaelom Hayboeckom.

Ko ni Petra, ga nadomesti brat Domen
Odličen drugi v današnjih kvalifikacijah je bil Domen Prevc, ki je za prvim mestom zaostal le za točko. Na tekmo sta se poleg obeh Prevcov uvrstila še Anže Lenišek in Tilen Bartol. Za las je nastop na tekmi ušel Robertu Kranjcu, ki je za tri mesta zgrešil nastop na jutrišnji tekmi, brez nastopa pa je ostal tudi Anže Semenič. Nastope na novoletni turneji je že končal Jurij Tepeš, ki se je že vrnil v Planico, kjer bo nadaljeal s treningi.

Slovenski pari jutrišnji tekme:
Anže Lenišek – Kento Sakuyama
Tilen Bartol – Kamil Stoch
Domen Prevc – Daniel Andre Tande
Michael Hayboeck – Peter Prevc

Jutrišnja tretja tekma novoletne turneje se začne jutri ob 14.00.

R. V.