Domen Prevc tretji v kvalifikacijah, na tekmo vsi naši

Domen Prevc (foto: epa).

Čeprav je Peter Prevc že osvojil veliki kristalni globus, je do konca sezone še nekaj tekem. Tako sta že jutri in v soboto na sporedu dve tekmi v Wisli. Tako kot smo od naših orlov že vajeni, so ti dobro začeli že v kvalifikacijah. Tokrat je bil najboljši Domen Prevc, ki je osvojil tretje mesto, na tekmo pa so se uvrstili prav vsi naši skakalci.

Aktualni mladinski svetovni podprvak Domen Prevc je dokazal to, kar dokazuje že celo sezono – da je tudi v članski konkurenci eden najboljših skakalcev na svetu. Čeprav je vseskozi v senci svojega brata in zmagovalca letošnje sezone, je najmlajši izmed bratov Prevc danes spet potrdil svoj talent.

Na tekmi vsi Slovenci
Peter Prevc je bil v kvalifikacijah s 131 metri najdaljši med tistimi, ki so imeli nastop na jutrišnji tekmi že zagotovljen. Nastop na tekmi pa si je moral po dolgem času izboriti Domen (127,5 m), saj je zaradi svetovnega mladinskega prvenstva izpustil nekaj zadnjih tekem in tako izpadel iz elitne deseterice. Vseeno Domen ni imel niti najmanjših težav z uvrstitvijo na tekmo, saj je osvojil tretje mesto in zaostal le za Čehom Romanom Koudelko ter domačinom Kamilom Stochom. Na tekmo so se zanesljivo uvrstili tudi preostali štirje Slovenci: Jaka Hvala (120,5 m) je bil med kvalifikanti 13., Robert Kranjec (118,5 m) je bil 19., Anže Lanišek (117,5 m) 24. ter Jurij Tepeš (117 m) 30.

Jutrišnja tekma se začne ob 20.30.

R. V.