fbpx

Domžalčani začeli s svetovnim prvakom

Filip Janković je bil s srbsko reprezentanco svetovni prvak do 20 let (foto: Grega Krmavnar/NK Domžale).

Nogometaši Domžal so danes začeli priprave na spomladanski del sezone. Pomembna okrepitev bi bil lahko tudi Filip Janković, ki je z reprezentanco Srbije osvojil naslov svetovnega prvaka do 20 let. Domžale so po jesenskem delu prvenstva na tretjem mestu.

Domžalčani so kot prvi med slovenskimi prvoligaši začeli priprave na spomladanski del sezone. Danes dopoldne so se zbrali v skoraj povsem nespremenjeni zasedbi, prvič pa je svoje nove soigralce spoznal tudi 20-letni Filip Janković.

Odhajata reprezentančni vratar Vidmar in kapetan Skubic?
Domžalčani so ob koncu jesenskega dela prehiteli Goričane in se zavihteli na 3. mesto. Zaostanek za vodilnima ekipama je sicer nekoliko večji, toda Olimpija in Maribor se zdita nekoliko močnejša. Čeprav je zaenkrat jedro moštva enako, pridružil pa se jim je še mladi svetovni prvak do 20 let, so vse glasnejša namigovanja, da naj bi stadion ob Kamniški Bistrici zapustil Nejc Vidmar. Olimpija je zanimanje za reprezentančnega vratarja kazala že poleti, a na koncu ni prišlo do prestopa, zdaj pa se zdi, da je odhod najboljšega vratarja slovenske lige v Ljubljano le še vprašanje časa. Tudi drugi najbolj izpostavljeni član rumeno-modre zasedbe, kapetan Nejc Skubic, je izjemno vroča roba. Po poročanju turških medijev naj bi Skubic kmalu podpisal s turškim Konyasporjem. Drugi najboljši asistent lige ima v pogodbi sicer minimalno odkupno klavzulo.

Spomladanski del prvenstva se začne zadnji vikend v februarju.

R. V.