fbpx

Dončić se je dogovoril za sanjsko podaljšanje pogodbe z Dallas Mavericks

Luka Dončić (Foto: epa)

Danes so se moje sanje uresničile. Košarka mi je v življenju dala ogromno in me popeljala na številne čudovite kraje. Počaščen in vznemirjen sem, da bom ostal v Dallasu kot del Mavericks,” je dejal Dončić za ESPN po tistem, ko se je dogovoril za podaljšanje pogodbe z Dallas Mavericks za pet let, kar mu bo navrglo dodatnih 176 milijonov evrov.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić se je s svojim klubom v ligi NBA Dallas Mavericks dogovoril za petletno podaljšanje pogodbe, ki mu bo naneslo 207 milijonov dolarjev (176 milijonov evrov), poročajo ameriški mediji. Dvaindvajsetletnik naj bi danes podpisal podaljšanje sodelovanja, poročata Dallas Morning News in ESPN.

Za ESPN je Dončić povedal, da so se mu danes uresničile sanje. “Košarka mi je v življenju dala ogromno in me popeljala na številne čudovite kraje. Počaščen in vznemirjen sem, da bom ostal v Dallasu kot del Mavericks,” je dejal. “Predan sem klubu in cenim podporo svojih navijačev,” je še dejal slovenski zvezdnik.

Luka je pokazal že izjemne dosežke
Dončić, ki je na minulih olimpijskih igrah Tokio 2020 popeljal Slovenijo do boja za kolajne; na koncu so Slovenci zasedli četrto mesto, je za Dallas igral po pogodbi, ki jo je podpisal kot tretji izbor nabora 2018. Najmlajši MVP v zgodovini evrolige v sezoni 2017/18, ko je popeljal Real Madrid do naslova, preden je šel na nabor NBA, kjer so ga izbrali Atlanta Hawks. Ti so ga v zameno za Traeja Younga in naslednji izbor v prvem krogu nemudoma poslali v Teksas. Dončić je minulo sezono v povprečju dosegal po 27,7 točke, 8 skokov in 8,6 podaje na tekmo, ob tem je 47,9-odstotno metal iz igre, 35-odstotno za tri, piše STA. Ko je leta 2019 v ligi NBA osvojil naziv novinec leta, je v zadnjih dveh sezonah Dallas popeljal v končnico; obakrat je v prvem krogu izgubil proti Los Angeles Clippers. Mavericks se niso prebili v drugi krog končnice, odkar so se leta 2011 veselili naslova prvaka.

Foto: epa

Sara Kovač