fbpx

Dragić bo letos igral za reprezentanco, a z razlogom s Floride

Goran Dragić bo znova oblekel dres z državnim grbom (foto: twitter)

Goran Dragić bo letošnjem poletje igral za reprezentanco Slovenije, potem ko je lani v izbrani vrsti Jureta Zdovca manjkal. Zagotovo je to prijetna novica, ki je razveselila vse navijače Slovenije, vse to pa je posledica odločitve prvega moža Heatsov. Pat Riley si namreč v prihodnji sezoni želi še boljšega Gogija, kot je bil na začetku letošnje sezone.
Eden najboljših organizatorjev igre na svetu se po letu dni znova vrača v dres z reprezentančnim grbom. Prvi zvezdnik Slovenije bo naši reprezentanci pomagal zagotoviti mesta, ki vodijo na evropsko prvenstvo leta 2017.

“Da se oktobra v Miami vrne boljši igralec v boljši formi”
Vse skupaj je na tiskovni konferenci po končani sezoni, kjer je Miami po sedmih tekmah boja s Torontom izpadel v konferenčnem polfinalu, potrdil tudi prvi mož kluba: “Goran se je s trenerjem že dogovoril za urnik. Z reprezentanco bo začel trenirati prvega avgusta in imel en trening dnevno. Tja bomo poslali tudi svoje trenerje, da bodo z njim delali individualno,” je dejal večinski lastnik kluba Riley. “Dragon”, kot ga kličejo, bo za Slovenijo v kvalifikacijah odigral tri domače in tri tekme v gosteh. Mož, ki vodi ekipo s Floride, je povsem jasen, kaj si v prihodnji sezoni želi od Dragića: “Lani je govoril, da je okoli njega zmeda, vendar je zdaj ustaljen. Rekel sem mu, da v naslednji sezoni teh izgovorov ne bo več, to je končano. Njegov prvi cilj je, da se oktobra v Miami vrne boljši igralec v boljši formi.”

G.V.