fbpx

Dragić in Udrih se z Miamijem vračata na zmagovalna pota

Goran Dragić je imel tokrat kar nekaj težav z osebnimi napakami (foto: epa).

Miami je zmagal še četrtič zapored in se počasi vrača na zmagovalna pota. Od kar sta se po poškodbah vrnila Beno Udrih in Goran Dragić, Miami še ni izgubil. Tokrat so doma ugnali neposrednega konkurenta v boju za končnico. Atlanta Hawks je padla s 105 : 87.

Kako pomembna sta slovenska organizatorja igre za Miami, smo videli v obdobju, ko sta bila oba poškodovana. Heatsi so bili izgubljeni ter brez prave igre. Sedaj, ko se je vrnila naveza Dragić-Udrih, pa se je vrnil tudi Miami, ki je začel zmagovati in nizati zmage eno za drugo. Danes so proti Atlanti dosegli četrto zaporedno.

Pomembna zmaga Heatsov, Udrih igral več kot Dragić
Miami se je s 25. zmago zavihtel na četrto mesto zhodne konference in premagal neposrednega konkurenta v boju za najvišja mesta. Miami, ki je danes vodil od samega začetka, je srečanje praktično odločil že v prvi četrtini, ki jo je dobil za deset točk. Miami, ki je bil boljši skozi celotno srečanje, je dobil tri četrtine z izjemo ene, ki je bila izenačena. Goran Dragić je kot prvi na tekmi dosegel koš in svojo ekipo popeljal do začetnega vodstva. Dragić, ki je proti Atlanti odigral svojo drugo tekmo po poškodbi, danes ni imel ravno najboljšega večera. Imel je namreč kar nekaj težav z osebnimi napakami in je zato na parketu preživel nekaj manj kot 23 minut. Ob metu iz igre 4/10 je dosegel 9 točk in v svojo statistiko vpisal 2 skoka, 4 asistence ter ukradeno žogo. Ob težavah prvega je zato posledično več priložnosti dobil drugi organizator igre Beno Udrih, ki je na igrišču prebil 25 minut in dosegel 6 točk. Za dve je Udrih metal izjemno dobro 3/4, zato pa toliko slabše za tri 0/3 v svojo statistiko je vpisal tudi skok in 2 asistenci.

Pri Miamiju so dober vtis pustili tudi Chris Bosh z 18 točkami, Dwayne Wade in Luol Deng s 17 točkami ter Amare Stoudemire s 13 točkami in 12 skoki.

G. V.