fbpx

Dragić in Vujačić ob porazu svojih ekip nista bila dovolj

Ob porazu New Yorka je 13 točk prispeval tudi Saša Vujačić (foto: epa).

Košarkarji Miamija so prekinili niz štirih zaporednih zmag in slabo začeli serijo gostujočih tekem. Houston Rocketsi so bili tokrat na domačem parketu boljši z rezultatom 115 : 102. Z dobro predstavo se je izkazal tudi Saša Vujačić, kar pa ob ob porazu New Yorka prav tako ni bilo dovolj.

Miami je serijo treh zaporednih gostovanj začel s porazom proti Houstonu. Tokrat je bil Dragić deležen daleč največje minutaže pri Heatsih, a kaj ko na klopi Miamija ni bilo razpoloženih igralcev. New York je bil na pragu presenečenja, vendar je Boston rezultat uspel preobrniti. Saša Vujačić je dobro predstavo kronal s 13 točkami.

Dobra prva četrtina in preslaba pomoč s klopi
Miami je sicer dobro odprl srečanje in praktično vodil celotno prvo četrtino, na koncu se je le-ta končala izenačeno. Potem pa so se pri Heatsih začele težave, saj je bila večina igralcev, ki so začeli na klopi, z izjemo zadnje četrtine nerazpoložena. Klop Miamija oziroma bolje rečeno trije košarkarji, ki so se vpisali med strelce, potem ko so vstopili s klopi, so skupaj dosegli 28 točk. Prva peterka Heatsov pa preostanek, torej 74 točk, kar se je zagotovo poznalo ob končnem porazu Miamija, ki je vse od prve četrtine naprej tekmo počasi izgubljal. Dragić je danes prikazal dobro partijo in ob 14 točkah dodal še 4 skoke in 6 asistenc. Beno Udrih je na parketu preživel nekaj več kot 24 minut in se podpisal pod 4 točke, 5 asistenc in 4 skoke. Najboljši pri Houstonu je bil James Harden z 26 točkami.

Vujačić premalo za zmago Knicksov
New York, ki se je v prvem polčasu enakovredno kosal z Bostonom in celo vodil, je v drugem polčasu popustil in na koncu izgubil s 97 : 89. Saša Vujačić je na igrišču preživel nekaj več kot 18 minut in v tem času dosegel 13 točk, kar je seveda močno nad povprečjem letošnje sezone. V svojo statistiko je vpisal 3 skoke, 1 asistenco in ukradeno žogo. Vse skupaj ni bilo dovolj za presenečenja New Yorka.

Naslednjo tekmo bo Miami odigral jutri proti ekipi Dallasa. New York pa se bo v noči na petek pomeril z Detroitom.

G. V.