fbpx

Dragić z dobro predstavo premalo ob porazu Miamija

Goran Dragić je bil tokrat najboljši igralec Miamija (foto: epa).

Miami se je po seriji treh gostujočih tekem vrnil na svoj domači parket, kjer pa vročica ni bila najbolj uspešna. V drugem polčasu so lovili Los Angeles Clipperse, ki so tekmo mirno pripeljali do konca in slavili z 100 : 93. Goran Dragić je v zadnji četrtini vlekel voz Miamija, a je bil brez pomoči soigralcev tudi on premalo.

Tekma, ki je obetala ogromno, se je dodobra razživela šele v zadnji četrtini, ko pa Goran Dragić enostavno ni imel prave pomoči soigralcev. Heatsom se je poznala tudi manjša utrujenost, ki jo je zagotovo prinesla zadnja serija treh gostovanj Miamija.

Dober met iz igre Dragića za razliko od svojih soigralcev
Dokaj zadržan in izenačen prvi polčas v American Airlines Areni se je končal s točko prednosti za Los Angeles Clipperse. Tudi v drugem polčasu so gostje držali prednost na majhni, vendar varni razdalji. Šele v zadnjih 12 minutah srečanja smo videli nekaj več živahnosti na obeh straneh. V zaključnih minutah sta na sceno stopila oba organizatorja na obeh straneh. Uspešnejši je bil tudi ob izdatnejši pomoči svojih soigralcev Chris Paul, ki je z dvema trojkama odločil srečanje in bil tudi najboljši strelec tekme z 22 točkami ter 7 podajami. Tudi Goran Dragić je bil v zaključku razigran, vendar sam enostavno ni zmogel ujeti nasprotnika. V manj kot 3 minutah je dosegel 8 točk. Dwayne Wade in Chris Bosh sta bila poleg Dragića še najboljša strelca ekipe, vendar sta za razliko od Gorana porabila veliko več žog in na koncu imela tudi slab izkupiček meta iz igre. Dragič je v 35 minutah iz igre metal 7/13 (za tri 3/5) k temu pa je dodal še 4 skoke in 5 podaj. Beno Udrih je v 14 minutah zbral 6 točk, 2 podaji in 1 skok. V noči na sredo čaka Miami še ena težka domača tekma proti San Antoniu.

Majhna minutaža in posledično malo točk Vujačića
Tudi tretji slovenski predstavnik v ligi NBA Saša Vujačić je tekmo končal s sklonjeno glavo, saj so njegovi New York Knicksi doma izgubili proti Denverju s 101 : 96. Vujačić, ki je na zadnjih nekaj tekmah kazal dobre predstave in dosegel nekaj več kot deset točk, je tokrat igral malo. Tudi tokrat mu trener Derek Fisher ni namenil vidnejše vloge na igrišču. V 9 minutah in pol je Vujačić namreč dosegel 3 točke ter k temu dodal še 1 skok. V noči na sredo jih seda čaka tekma proti Washingtonu.

G. V.