fbpx

Drama s srečnim koncem v Mehiki: Sorodnik ugrabil znanega nogometaša

Alan Pulido naj bi se sam rešil iz krempljev ugrabiteljev (foto: twitter).

Pred dnevi se je v Mehiki zgodila ugrabitev, kar ni za tamkajšne razmere sicer nič neobičajnega, če ne bi šlo za zelo znanega nogometaša. Ugrabljen je bil Alan Pulido, nogometaš Olympiakosa, ki se je rešil kar sam, in to manj kot 24 ur po ugrabitvi. Policija je storilce že prijela, po prvih podatkih pa naj bi bil za akcijo odgovoren mož nogometaševe sestrične.

Alan Pulido je sicer nogometaš Olympiakosa, ki se v teh dneh v domovini mudi na zasluženem dopustu po končani sezoni. Njegov počitek in oddih se je že takoj na začetku sprevrgel v nočno moro, ki pa je na njegovo srečo že končana. Sicer ima 25-letnik za seboj že kar nekaj nastopov za mehiško reprezentanco, med drugim je igral tudi na svetovnem nogometnem prvenstvu v Braziliji leta 2014, za južnoameriško prvenstvo pa letos ni bil vpoklican.

Bil povabljen na zabavo, nato ga je ugrabil, a so bili na delu nesposobni ugrabitelji
Pulido je bil v nedeljo zjutraj ugrabljen v kraju Ciudad Victoria, potem ko se je vračal s svoje zabave, na katero je prišlo približno 40 povabljencev, med katerimi je bil tudi mož njegove sestrične Velazquez Garcia. Ko se je nogometaš s svojim dekletom vračal domov, so ju obkolili štirje oboroženi moški. Ugrabili so samo Pulida, za katerega so pozneje zahtevali odškodnino nekaj več kot 300 tisoč ameriških dolarjev. Mehiški nogometaš naj bi se rešil kar sam – kot v filmu je izkoristil nepazljivost ugrabiteljev, enega izmed njih pretepel, mu odvzel telefon in poklical policiste. Ti so ga našli manj kot 24 ur po ugrabitvi. Mehiški kriminalisti se čudijo srečnemu razpletu – če zgodba Pulida drži, potem so bili po po njihovem mnenju na delu nesposobni ugrabitelji. Odgovorni mož za ugrabitev Velazquez Garcia je že v rokah policije, ki ga je zaradi bega tudi nekoliko poškodovala.

G.V.