fbpx

Dramatičen zaključek sezone pri ženskah, Ana Drev osma

V razburljivem zaključku se je Eva Maria Brem vendarle veselila skupne zmage v veleslalomu (foto: EPA).

Z dramo so ponudile dekleta na zadnji tekmi v letošnji sezoni. Zadnji veleslalom sezone je ponudil igro stotink in živcev. Z odlično drugo vožnjo je zmagala Victoria Rebensburg, kar pa vseeno ni bilo dovolj za mali kristalni globus, ki ga je za dvema točkama več dobila Eva Maria Brem. Edina Slovenka Ana Drev je tekmo končala na osmem mestu.

Po prvi vožnji se je sicer zdelo, da je vse jasno okrog skupne veleslalomske zmage, saj je Eva Maria Brem vodila, Rebensburgova pa je bila šele osma. Nemka je s fantastično drugo vožnjo pokorila konkurenco in postregla s pravo dramo, ki se je na koncu vendarle razpletla v korist Avstrijke.

Pet stotink in dve točki odločilni v korist Avstrijke
Po vodstvu Bremove v prvi vožnji najbrž nihče ni napovedal, da se bo odvijala prava drama. Rebensburgova je bila po prvi vožnji z zaostankom 66 stotink šele osma. V finalu ji je uspela sanjska vožnja, skočila je namreč na sam vrh. Najbližje je bila Taina Barioz z zaostankom 46 stotink, kot tretja je končala zmagovalka svetovnega pokala Lara Gut. Bremova se je na progo podala kot zadnja, začela zelo previdno in vse skozi izgubljala. Pred prihodom v cilj se je začela igra številk, saj je bilo pri zadnjem merjenju jasno, da se bo Eva Maria Brem borila za četrto mesto, ki ji je kot zadnje še prinašalo mali kristalni globus. Po prihodu v cilj se je izpisal zaostanek 1,16 sekunde, kar je pomenilo, da je samo za pet stotink ujela četrto mesto. In začelo se je veselje Avstrijke, ki je po igri stotink vendarle osvojila svoj prvi globus v karieri.

Ana Drev je bila po prvi vožnji enajsta, na koncu pa je tekmo končala na osmem mestu. Zaostanek za Rebensburgovo je bil 1,63 sekunde. V veleslalomskem seštevku je skupaj zbrala 283 točk in ostala na sedmem mestu. Skupni seštevek sezone kaže tudi, da je bila Drevova letos druga najboljša Slovenka z 283 točkami, takoj za Ilko Štuhec, ki je zbrala 303 točke.

Rezultati zadnjega veleslaloma sezone:
1. Victoria Rebensburg
2. Taina Barioz
3. Lara Gut
4. Eva Maria Brem
5. Marie-Michele Gagnon
…..
8. Ana Drev

Končni vrstni red v veleslalomu:
1. Eva Maria Brem            592 točk
2. Victoria Rebensburg     590 točk
3. Lara Gut                        472 točk
4. Federica Brignone        425 točk
5. Tina Weirather               321 točk
……
7. Ana Drev                      283 točk
35. Katarina Lavtar          35 točk
38. Tina Robnik                21 točk

G. V.