Olimpijski uspehi se kar vrstijo – Le kaj nas še čaka?

Foto: epa

Slovenija slovi še po eni zmagi. Po Tini Trstenjak, ki si je priborila prvo slovensko odličje na letošnjih olimpijskih igrah, je na olimpijskih brzicah srebrno kolajno osvojil najstarejši med kajakaškimi olimpijci, Peter Kauzer. 32-letni Hrastničan je kolajno osvojil v disciplini slalom na divjih vodah.

Kauzer je svojem tretjem nastopu na igrah po Pekingu 2008 in Londonu 2012 osvojil tako želeno odličje. Olimpijska kolajna je edina, ki je do Ria še ni imel v svoji zbirki.

V kronometru pa je edini slovenski predstavnik Primož Roglič na 26. mestu na cestni dirki dodal še deseto mesto v vožnji na čas. Jadralec Vasilij Žbogar je po drugem dnevu olimpijskih iger v razredu finn na drugem mestu. Začeli pa sta tudi Veronika Macarol in Tina Mrak v razredu 470. Po prvih dveh plovih sta drugi skupno. 15. Mesto pa je osvojila ženska štafeta na 4 x 200 m prosto je v olimpijskem bazenu.

Dosedanji uspehi:

Judo: Tina Trstenjak, 1. mesto

Slalom na divjih vodah: Peter Kauzer, 2. mesto

Slalom na divjih vodah: Benjamin Savšek, 6. mesto

Cestno kolesarstvo – Kronometer: Primož Roglič, 10. mesto

Cestna dirka: Primož Roglič, 26. mesto

Cestna dirka: Jan Polanc, 52. mesto

Cestna dirka: Simon Špilak, 57. Mesto

Cestna dirka: Polona Batagelj, 32. Mesto

Plavanje na 100 metrov prsno – izločilna tekma: Tjaša Vozel, 35. mesto

Plavanje na 100 metrov prsno – izločilna tekma: Damir Dugonjić, 21. mesto

Plavanje na 800 metrov – izločilna tekma v štafeti 4x200m: Tjaša Oder, 15. mesto

Plavanje na 200 metrov delfin – izločilna tekma: Robert Žbogar, 22. Mesto

Jadranje Finn – tretja predtekmovalna tekma: Vasilij Žbogar, 7. mesto,

Jadranje Finn – četrta predtekmovalna tekma: Vasilij Žbogar, 10. mesto

Športna gimnastika preskok – kvalifikacije: Teja Belak, 19. Mesto

Strelstvo – zračna puška na 10 metrov, kvalifikacije: Živa Dvoršak, 17. mesto

Bojan Tokič je z uvrstitvijo med 16 najboljših namiznoteniških igralcev na olimpijskih igrah v Riu vpisal zgodovinski uspeh za slovenski namizni tenis.

Držimo pesti za naše rokometaše
Slovenski rokometaši bodo šli v noči na petek na lov za prvo evropsko zmago na olimpijskih igrah. Pomerili se bodo s Švedi in se jim tako skušali oddolžiti za dva poraza v letošnjem letu. Rokometaš Uroš Zorman je dejal, da bo po drugi zmagi nad Brazilijo, tekma proti Švedski nekoliko lažja. Verjamemo v moč naših rokometašev in se veselimo zmage.

Ne pozabite navijati tudi za ostale tekmovalce
Živa Dvoršak se bo pomerila v strelstvu trojnega položaja na 50 metrov. V judu se bo Anamari Velenšek pomerila v dvoboju z Ukrajinko Victorio Turks. V tretji in četrti tekmi jadranja se bosta pomerili tako Tina Mrak kot tudi Veronica Maracol. V peti in šesti predtekmovalni tekmi v jadranju pa se bo prav tako pomeril Vasilij Žbogar. V slalomu na divjih vodah bodo vse od sebe dali Urška Kragelj, Luka Božič in Sašo Taljat. V tretjem predtekmovanju pa bomo navijali za plavalko Anjo Klinar.

Kateri pa je vaš najljubši prigrizek?
Anketirane smo vprašali tudi, če med ogledom športnih dogodkov radi prigriznejo. Precej jih nima te navade, tisti pa, ki obožujejo prigrizke, sežejo po arašidih, čipsu, smokijih. Mnogi izberejo tudi sadje.

Pingles

Pingles v treh različnih okusih (s kislo smetano in čebulo, s papriko in original. Želimo vam poln tulec užitkov!

Čas je za olimpijske igre … in Pringles! Naj se poletno vzdušje nadaljuje z olimpijskimi igrami in strastnim navijanjem za naše športnike! Slastni in hrustljavi čipsi Pringles so v napetih prenosih najljubših reprezentanc in športnikov dobrodošla družba; , privlačno pakiranih v tulcih ohranjajo obliko, svežino in celost rezin tudi med stiskanjem pesti za naše najboljše. 

I.K., STA

 

 • Egon83

  Pozabili ste na Gomboca, ki je bil odličen peti v judu :)

 • marker

  Še lepše bi bilo če bi nas taki uspehi čakali v uspešnem gospodarstvu in financah.

  • Traktor

   Za trenutek pozabi na probleme. Veseli se z našimi junaki,le zaradi njih smo še lahko ponosni,da smo Slovenci.

   • radames

    Ne. Ne bodo naši mafijski mediji manipulirali z mano! Klinc pa Olimpijske igre.

 • Nata

  + + + + + + + + + + + + + Bravo Naši ! Dejmo Naši !!

 • radames

  V športu nam še gre. V drugih pogledih pa država propada. Zato je treba, recimo na TVSLO, kljub rednim športnim rubrikam v TV Dnevniku in Odmevih, ter posebnih športnih olimpijskih oddajah in kljub neposrednim prenosom, v začetku Dnevnika in Odmevov na dolgo in široko razlagati športne uspehe “naših”.
  Že zdavnaj mi je ta šport (gre izključno za GLEDANJE in POSLUŠANJE športa, ne pa za osebno UKVARJANJE s športom) prišel krepko čez glavo. NE maram GLEDATI športa, dol mi visijo športniki, od njih nimam nič. Imam pa veliko od tistega športa s katerim se sam ljubiteljsko ukvarjam.
  NE GLEDAM OLIMPIJSKIH IGER!
  Medijem pa v katastrofalnem stanju naše države pridejo prav, da ljudem filajo varljivo upanje, kako dobro nam gre.
  Najboljši smo na svetu. FIGO!!!

  • Jojo

   Ce ti pravis temu sport potem nevem. Olimpijske igre 2016 primerjam z navadnim politicnim fijaskom, ki je spremenil sport v politicno propagandno masino in politicno korektnost. Ekipa migrantov in izlocanje dolocenih zahodnjaskih sovraznikov povedo vse…

   • radames

    Imaš prav. Dodal bi še, da so to moderni gladiatorji, ne pa športniki. Tudi doping je zelo zgovoren pojav.

 • radames

  Športni novinarji so ponoreli. Najbrž so jim tako ukazali v centralnem komiteju vodstva Slovenije. Da morajo, namreč, čim bolj poveličevati Slovenijo. Tako so se po nekaj dneh telih iger spomnili, da je Slovenija SVETOVNI PRVAK v številu olimpijskih kolajn na prebivalca. Kar zdaj, po komaj par dnevih tekmovanj!!!! Ponoreli novinarji morajo izpolnjevat ukaze še bolj ponorelega centralnega komiteja. Novinarčki, a ne bi počakali do konca iger in potem podali statistiko, koliko olimpijskih kolanj pride na prebivalca po posamezni državi? Ne! Zdaj je bolj LAŽNO razburljivo. Zdaj je manipulacija vrhunska!

  V nocojšnjih Odmevih je bil naveden tudi podatek, koliko evrčkov bo dobila Tina Trstenjak za zlato medaljo – 37.000€. V Singapuru bi dobila 900.000€, v Azerbajdžanu 460.000€, v Italiji pa 160.000€.

  Direktorček NLB je za ŠTIRILETNO KOPANJE BANČNE LUKNJE dobil – poleg plače – POSEBNO nagrado 1 MILIJON evrov!!!!
  V Sloveniji živijo nori ljudje! In nori ljudje odločajo o državi, njeni strategiji in njenem – propadu.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!