fbpx

Dvoboj milijonov v Parizu, Real Madrid v Nemčiji

Real je po zmagi nad Barcelono dobil krila in bo proti Wolfsburgu lovil polfinale (foto: EPA).

Potem ko je bil včeraj na sporedu španski derbi, lahko danes naziv derbi mirne vesti pripišemo tekmi ekip PSG in Manchester City. Pred nami je izjemno močan dvoboj, tudi oziroma predvsem, ko je govora o denarju. Na drugi tekmi se bo Real Madrid pomeril z Wolfsburgom, z enim izmed – vsaj na papirju – lažjih nasprotnikov v četrtfinalu.

V Parizu bo na sporedu dvoboj dveh najbogatejših ekip iz Francije in Anglije, ki se bosta v svoji zgodovini pomerili že drugič. Morda celo najlažjega nasprotnika pa je v četrtfinalu prejel Real, ki bo gostoval pri Wolfsburgu.

PSG – Manchester City
Na Parku Princev se bosta udarili eni izmed najbogatejših nogometnih ekip na svetu. Bogati ekipi z velikimi imeni na čelu pa po drugi strani nimata ravno najbolj bogate zgodovine. PSG, ki v tem dvoboju velja za favorita, bo po osvojenem prvenstvu vse moči zagotovo usmeril v Ligo prvakov, kjer si želi letos poseči čim višje. Potem ko so v osmini finala odpravili že Chelsea, jih čaka sedaj še en angleški klub. Za sinje modre iz Manchestra pa se zdi, da so v zadnjih tednih v svetu nogometa precej izgubljeni, saj kažejo podpovprečne predstave. V prvenstvu so bitko v boju za naslov že izgubili, torej jim preostane le še borba v Ligi prvakov, kjer pa so pred zelo visoko oviro, ekipo iz Pariza, ki je v zadnjem obdobju močno razigrana.

Wolfsburg – Real Madrid
Če je imela ekipa iz Nemčije srečo pri žrebu v osmini finala, je Wolfsburg v četrtfinalnem žrebu zagotovo ni imel. Potem ko so v prvem krogu izločilnih bojev za nasprotnika dobili ekipo Genta, se je vse zdelo kot v pravljici, saj so se prvič v svoji zgodovini uspeli uvrstiti v četrtfinale, kjer pa jih sedaj čaka skoraj nepremagljiva ovira iz Madrida. Forma Wolfsburga ni na tako visokem nivoju, da bi se lahko kosali z Realom. Šele osmo mesto v prvenstvu kaže tudi na to, da so v svoji igri neprepričljivi, vendar zaradi nekaterih posameznikov lahko morda dovolj nevarni, da bi presenetili tekmeca. Real Madrid je po sobotni zmagi na El Clasicu dobil krila in si danes zagotovo ne bo privoščil spodrsljaja. Zidane in Cristiano Ronaldo sta marsikateremu dvomljivcu močno zaprla usta in zdi se, da je slaba volja navijačev počasi že preteklost. Glede na to, da je prvenstvena lovorika za beli balet bolj ali manj že izgubljena, v Ligi prvakov zagotovo ciljajo na sam vrh.

G. V.