fbpx

Udrih ostal brez pogodbe, dvojni dvojček Dragića za zmago

Goran Dragić je dosegel dvojni dvojček proti neraspoloženemu Chicagu (foto: twitter).

Miami je danes pred svojimi gledalci uspel premagati Chicago Bullse z visoko razliko, in to samo z osmimi igralci. Neverjetno, a resnično – seznam poškodovanih je tako dolg, da so imeli Heatsi na današnji tekmi na razpolago samo osmerico, v kateri so vsi odigrali odlično in poskrbeli za zmago nad nezanesljivim Chicagom s 129 : 111.

Miami je celotno tekmo nadzoroval rezultat, v drugem polčasu, ki je bil odločilen, so nadigrali Chicago, ki bi s svojo svežino moral enakovredno parirati Heatsom, vendar je bila osmerica premočna.

Dvojni dvojček Dragića in odličen met ekipe
Pri domačih je zagotovo težko izpostaviti igralca, ki je bil najbolj zaslužen za današnjo zmago. Pet košarkarjev je preseglo 15 točk, skupaj so dosegli neverjetnih 105 točk. Met iz igre Heatsov je bil fantastičen 52/77, to pomeni 67,5-odstoten, kar je daleč najboljši met v zgodovini Miamija. Najboljši strelec tekme je bil Hassan Whiteside, ki je z 14 skoki in 26 točkami dosegel svoj nov dvojni dvojček, priključil se mu je tudi Goran Dragić, ki je na parketu preživel nekaj več kot 34 minut. Iz igre je sprožil največkrat v svoji ekipi, in sicer 14-krat, zadel pa 8 metov. Zabeležil je še 4 skoke, 1 izgubljeno in ukradeno žogo. Odlično je razigraval svoje soigralce predvsem v prvem polčasu, kjer je zbral 7 asistenc od skupno 11 podaj. Pri vročici je danes debitiral Joe Johnson, zamenjava za Udriha, in se je zares izkazal kot drugi najboljši strelec ekipe s 24 točkami.

Miami prekinil pogodbo z Udrihom in se izognil plačilu luksuznega davka
Beno Udrih je utrpel poškodbo desnega stopala in tako že zaključil z letošnjo sezono. Jasno je bilo, da ga v Miamiju ne bodo več dolgo zadrževali, pred dnevi pa je padla odločitev vodstva, da v klubu Udriha izplačajo in se tako izognejo luksuznemu davku. Udrihova plača je znašala kar 2,17 milijona ameriških dolarjev. Ekipo vročice je med tem že okrepil Joe Johnson. Udrih je postal član zasedbe iz Floride novembra, ko je prišel kot menjava iz Memphisa. V dresu Miamija je odigral 36 tekem, v povprečju je igral nekaj več kot 16 minut na tekmo. Njegova statistika pa je v povprečju 4,4 točke, 2,5 podaje in 1,8 skoka. Kje bo nadaljeval svojo kariero, še ni znano.

G. V.