Dvojni dvojček Udriha za zmago Miamija

Beno Udrih (desno) je zablestel ob odsotnosti Dragića in Wada (foto: epa).

Beno Udrih je ob odsotnosti Gorana Dragića začel v začetni peterki Miamija in dosegel dvojni dvojček. Miami, ki je igral brez Dragića in Wayda, je v gosteh premagal Denver z rezultatom 95 : 98. Beno Udrih ob odsotnosti nekaterih igralcev zaenkrat uspešno izkorišča minutažo.

Miami je trenutno na petem mestu Vzhodne konference in si je že bolj ali manj zagotovil nastop v končnici. Ima pa ‘Vročica’ v zadnjem času nekaj težav s poškodovanimi igralci. Goran Dragić je že nekaj časa odsoten, tokrat pa je manjkal tudi Dwayne Wade.

Udrih z najboljšo predstavo letos
Odsotnost obeh je s pridom izkoristil Beno Udrih, ki je tokrat začel v začetni enajsterici. V 37 minutah, ki ji je Beno Udrih preživel na igrišču, je prišel do dvojnega dvojčka (11 točk in 11 podaj) – v svojo statistiko pa je vpisal še 3 skoke in eno ukradeno žogo. Prvo ime srečanja je bil še en rezervist, ki je izkoristil ponujeno priložnost. Hassan Whiteside je zablestel s trojnim dvojčkom (19 točk, 17 skokov in 11 blokad), temu pa je dodal še 2 podaji, eno ukradeno in štiri izgubljene žoge.

Goran Dragič bo zaradi poškodbe mečne mišice izpustil tudi naslednje srečanje.

R. V.