fbpx

Edina Slovenka v posamični konkurenci izpadla v drugem krogu

Polona Hercog se je morala posloviti v drugem krogu Rolland Garrosa (foto: facebook).

Potem ko je v ponedeljek edina slovenska predstavnica v posamični konkurenci Polona Hercog uspešno preskočila prvo oviro, je v drugem krogu morala priznati premoč Čehinji Barbori Strycovi. V drugem krogu OP Francije je Hercogova izgubila s 6 : 4 in 6 : 4.

Poloni Hercog je izenačitev najboljše uvrstitve na Rolland Garrosu preprečila 33. na lestvici WTA, Čehinja Barbora Strycova.

Napake je Čehinja znala kaznovati
Že v prvem krogu OP Francije je najboljša teniška igralka Slovenije storila kar nekaj napak, ki pa na njeno srečo niso bile kaznovane. V drugem krogu je bila njena nasprotnica višje rangirana na lestvici WTA.  Barbora Strycova je izkoristila praktično vse podarjene priložnosti Hercogove in se uvrstila v tretji krog. Prvo igro na svoj servis je Hercogova izgubila pri izidu 3 : 3 v prvem nizu, ta se je na koncu končal s 6 : 4 in enim brejkom Čehinje. V drugem nizu je Polona Hercog znova izgubila drugo in tretjo igro na svoj servis, vendar se je znala takoj pobrati in nasprotnici odvzeti servis. V tej igri je bila za našo predstavnico usodna peta servisna igra, ki jo je znova izgubila in tako ostala brez vseh možnosti za tretji krog.

G. V.