fbpx

Ema Klinec na stopničkah, ostale naše fantastične

Ema Klinec je bila najboljša Slovenka na tekmi v Oberstdorfu (foto: epa).

Po smučarjih skakalcih, ki so se blesteli v Sapporu, so se izkazale še naše skakalke. Najboljša Slovenka je bila Ema Klinec, ki je končala na tretjem mestu, medtem ko je Maji Vtič malo zmanjkalo, da bi stopila na oder za zmagovalke in je tako na koncu bila četrta. Ostale tri Slovenke so bile uvrščene med prvo petnajsterico.

Fantastičen slovenski dan se kar ne konča. Ema Klinec je že šesti slovenski športnik, ki je danes stopil na oder za zmagovalce. Uspeh Klinčeve je dopolnila Maja Vtič, ki so se ji stopničke izmuznile za las, v izjemen mozaik tekme v Oberstdorfu pa so svoj kamenček dodale tudi ostale tri skakalke.

Tretje stopničke v karieri za Emo Klinec
Ema Klinec je bila po prvi seriji četrta, a je z drugim najboljšim skokom dneva prehitela Avstrijko Seifeld in tako prišla do svojih tretjih stopničk letos. Te so za las ušle Maji Vtič, ki je napredovala iz sedmega mesta. Blestele so tudi ostale naše tekmovalke. Urša Bogataj je tekmo končala na devetem mestu, Špela Rogelj je bila 12, Eva Logar pa 14. Zmagala je izjemna Japonka Sara Takanashi, ki je v drugi seriji s skokom, dolgim 107 metrov, postavila absolutni rekord skakalnice. Druga je bila avstrijska veteranka Daniela Iraschko-Stolz.

Jutri je ob 15.30 v Oberstdorfu na sporedu še ena tekma.

R. V.