Ema Klinec z novim dosežkom kariere

Ema Klinec, smučarska skakalka. Foto: STA

Tekma svetovnega pokala v smučarskih skokih za dekleta v japonskem Saporu je Slovenkam prinesla lep ekipni uspeh. Ema Kline je po odličnem drugem skoku pristala na drugem mestu, ekipni uspeh pa so dopolnile še Špela Rogelj na devetem mestu, Urša Bogataj na 11., Maja Vtič na 12., Katja Požun pa na 28. mestu.

Na tekmi je slavila domačinka Sara Takanashi, tretja pa je bila Avstrijka Daniela Iraschko-Stolz. Slovenke so dobro skočile že v prvi seriji – Ema Klinec (93,0 m), ki se v letošnji sezoni vrača po poškodbi, je zasedala drugo mesto, pred njo je bila le domačinka Takanashijeva (97,0).

Tudi preostale slovenske tekmovalke so v prvi seriji nastopile dobro, saj je Urša Bogataj s dobrimi skokom 89,0 m držala 12. mesto, Špela Rogelj (88,0) je bila 16., Maja Vtič (86,5) in Katja Požun (86,0) 23.

V drugi seriji je kot prva od Slovenk napadla Katja Požun, a se žal ni izšlo po željah in je s 23. padla na 28. mesto, potem ko je pristala pri 75 metrih. So pa preostala dekleta napredovala po lestvici. Najprej Maja Vtič, ki je s skokom dolgim 88 metrov pridobila štiri mesta, še boljši skok je nato uspel Špeli Rogelj, ki je z 90,5 metri skočila na deveto mesto. Svoj rezultat je v finalu popravila tudi Bogatajeva, ki je pristala pri 88,5 metrih in z 12. mesta prišla na končno 11.

V skupnem seštevku svetovnega pokala je Maja Vtič zdrsnila na peto mesto, na 13. se je povzpela Ema Klinec, Špela Rogelj je 18., Urša Bogataj 27., Katja Požun pa 31.

V nedeljo je na sporedu še ena tekma svetovnega pokala, nato pa se bodo skakalke preselile še v Zaou, kjer jih čakata naslednji dve preizkušnji.

A. D., STA