Enkrat se je moralo končati – Peter Prevc tokrat tretji

Foto: epa

Vsake serije je enkrat konec in končala se je tudi neverjetna serija zmag Petra Prevca. Potem ko je zmagal na vseh štirih letošnjih tekmah ter dobil šest od zadnjih sedmih tekem, je slovenski junak tokrat končal na tretjem mestu. Domen Prevc je bil 8., Anže Lanišek 24, Robert Kranjec pa 25.

Po prvi seriji tekme smučarjev skakalcev v poljskih Zakopanah je kazalo odlično – Peter Prevc je vodil, Domen Prevc pa je bil peti. V drugi seriji se je skok najprej ponesrečil mlajšemu izmed bratov, nato pa še “Velikemu” izmed obeh Prevcev. Dvojne zmage so se tokrat veselili v avstrijskem taboru.

Prvi ‘poraz’ Petra Prevca letos
Da je Peter Prevc v izjemni formi, je pokazal že na včerajšnji ekipni tekmi. Tudi v današnji prvi seriji je bil najboljši in vse je kazalo na peto zaporedno zmago v svetovnem pokalu. Priljubljeni Pero je imel po prvi seriji 2,7 točki prednosti pred Avstrijcem Stefanom Kraftom in kar 12,7 točk pred tretjeuvrščenima Kennethom Gangnesom in Michaelom Hayboeckom. Toda v drugi seriji je najprej odlično skočil Michael Kraft, nato pa še Michael Hayboeck in Avstrijci so prišli do dvojne zmage.

Zamujena priložnost za dvojne stopničke bratov Prevc
Če sta bila Peter Prevc in Kraft v prvi seriji razred zase, so bile razlike od tretjega mesta naprej majhne. Tretja po prvi seriji – Norvežan Kenneth Gangnes in Avstrijec Michael Hayboeck – sta imela pred petouvrščenim Domnom Prevcem zgolj 1,7 točke prednosti, kar je bila lepa priložnost za najmlajšega od bratov Prevc, da se še drugič v karieri prebije na stopničke in tam dela družbo starejšemu Petru. Žal se tokrat ni izšlo, a že naslednji konec tedna bo v Sapporu nova priložnost za brata Prevc in ostale naše. Andraž Pograjc in Jurij Tepeš sta bila danes za finale prekratka.

R. V.