fbpx

Evropski debi Zidana in dvoboj palčkov

Zinedine Zidane (foto: epa).

Zinedine Zidane je osvojil Ligo prvakov kot igralec, potem ko je sam odločil finale proti Bayerju, tokrat pa se bo moral zanesti na Ronalda in druščino. Nič kaj lahko delo ne čaka ‘belega baleta’, saj tudi Roma pod vodstvom novega trenerja igra prerojeno.

Zagotovo bomo zmagovalca dvoboja dobili šele na povratnem srečanju, a lahko tokrat pričakujemo odprt dvoboj z velikim številom priložnosti. Dvoboj Wolfsburga in Genta je dvoboj palčkov, saj gre za dve največji presenečenji, ki sta se uspeli uvrstiti v osmino finala, toda glede na prikazano v skupinskem delu lahko favoritom ekipi povzročita kar nekaj sivih las.

Roma – Real Madrid
Enostavno lahko rečemo – dvoboj dveh ekip, ki sta na zelo podobnih položajih. Obe ekipi imata novega trenerja, ki sta svoji moštvi kar nekoliko prerodila, seveda pa ima domači trener Spalleti veliko več izkušenj od Zidana, ki bo doživel svoj debi kot trener v Ligi prvakov, kako pa mu bo pri tem pomagala galaktična zasedba, pa bomo še videli. Ekipi sta prav tako pod vrhom v prvenstvu in imata zelo malo možnosti, da se vključita v boj za prvenstveno lovoriko. Težko je karkoli napovedati, a je v naprej jasno, da se ekipi ne bosta vnaprej predali. Luciano Spalleti bo seveda doma želel ohraniti čim bolj ugoden rezultat, ki bi Rimljanom na povratni tekmi puščal odprte možnosti. Kako bo četa Zinedina Zidana odigrala na doslej najtežjem gostovanju pod njegovim vodstvom, bomo videli. Doslej so imeli galaktiki namreč ogromno težav – a če so imeli veliko odprtega prostora, so ga tudi brez vprašanj izkoristili.

Wolfsburg – Gent
Po imenih zagotovo najmanj atraktiven par v osmini finala, a vendar se bo enim uspelo uvrstiti v četrtfinale, kar bi bilo za obe ekipi zagotovo lep uspeh. Obe moštvi sta v skupini pozitivno presenetili, Nemci so končali celo na prvem mestu, Gent pa se je po spodrsljajih svojih nasprotnikov kot drugouvrščena ekipa uvrstil v izločilne boje. Obe ekipi sta spomladanski del sezone začeli izjemno slabo. Wolfsburg, ki prvi del osmine finala pričenja doma, je v Nemčiji na skromnem 8. mestu, Gent pa kljub nekoliko slabšim rezultatom še naprej ostaja pod vrhom. Pred nami je trd in izjemno napet dvoboj, kjer bo odločala vsaka najmanjša napaka.

G. V.