fbpx

Fak: Samega sebe sem brcnil v rit

Foto: STA

Najboljši slovenski biatlonec zadnjih sezon Jakov Fak je upal, da bo po slabšem začetku sezone svoj rezultat popravil pred domačimi gledalci na Pokljuki. To mu žal ni uspelo, iztržil je 36. mesto v sprintu in 31. mesto v zasledovanju.

“Želel sem si deseterico, ampak samega sebe brcnil v rit. Vesel sem, da je šel tek na bolje. Po novem letu mislim, da bo vse v redu. Drugače je, če ti gre, kot si zamisliš, bolj si sproščen. Tekaško sem se dobro počutil,” je pojasnil 28-letni biatlonec. Ob koncu prednovoletnega obdobja je napovedal nov začetek po novem letu. “Do takrat upam, da bomo vse pripeljali na nivo, na katerem bi moral biti že decembra,” je še dodal.

Razočaran Fak bo spremenil prvotne načrte
Fak je na Pokljuki nastopil v dveh od treh moških tekem – ostal je brez nedeljskega skupinskega starta, discipline, v kateri je svetovni prvak. “Dolgo se mi že ni zgodilo, da nisem nastopil na tekmi s skupinskim startom. Sem razočaran,” je o tem povedal Fak.

Začetek sezone zanj ni vzpodbuden. Tudi zaradi boja za čim višja mesta v skupnem seštevku svetovnega pokala je upal na dober uvod. Načrte je zdaj primoran spremeniti. “Nekaj postaj svetovnega pokala je še. Že pred svetovnim prvenstvom bi rad prišel na nivo, da bom zgradil samozavest za SP,” je pojasnil.

Ljudje ga kljub napakam vzpodbujajo
Za konec se je zahvalil še navijačem, ki so lepo zapolnili tribune in prostor ob progi. “Vzdušje je odlično in neverjetno, glede na to, da sami rezultati celotne ekipe niso na ravni, ki smo si jo želeli. Zelo sem ponosen in hvaležen, da nas ljudje vzpodbujajo tudi, ko naredimo napake. To je zelo lepo.” Navkljub vsemu ga veseli, da je bil na drugi tekmi že nekoliko spočit, kar ga navdaja z optimizmom.

Pred novim letom čaka Faka v Gelsenkirchnu  še nastop v paru s Tejo Gregorin na ekshibiciji na nogometnem stadionu Schalkeja.

N. K., STA