fbpx

Fantastična predstava Dragića za napredovanje Miamija

Goran Dragić je bil na sedmi tekmi proti Charlottu vroč (foto: twitter).

Miami je z današnjo zanesljivo zmago šele po sedmih tekmah uspel izločiti Charlotte Hornetse. Po dveh uvodnih zmagah so Heati nekoliko zaspali, na koncu so celo trepetali za uvrstitev v drugi krog končnice. Danes jim je to v American Airlines Areni vendarle uspelo, zmagali so s 106 : 73. Z novo odlično predstavo se je izkazal Goran Dragić, ki je bil najbolj zaslužen za današnjo zmago.

Miami Heat se je nekoliko težje od pričakovanega šele po sedmih tekmah uvrstil v drugi krog končnice. Vročica pa bo danes ponoči dobila svojega nasprotnika v drugem krogu. To bo današnji zmagovalec dvoboja med Torontom in Indiano.

Ko je Dragić na najvišjem nivoju, je Miami nezaustavljiv
Prva peterka Miamija je bila danes razigrana tako kot na prvih dveh tekmah končnice. In ko so glavni zvezdniki – z Dragićem na čelu – razigrani, je Miami praktično nezaustavljiv, takšno formo pa morajo prenesti tudi v drugi krog končnice. V prvem polčasu je bil Charlotte še dokaj blizu, v tretji četrtini pa je Miami dobesedno razbil svoje nasprotnike in jih še pred začetkom zadnje četrtine uničil. Zadnjih dvanajst minut so glavni zvezdniki vročice počivali, sicer bi bila končna razlika še veliko višja. Goran Dragić je bil brez dvoma igralec tekme, saj je znova prikazal odlično predstavo. V 31 minutah in pol je dosegel 25 točk, prispeval še štiri podaje in šest skokov. Odličen je bil tudi njegov met, saj je iz igre metal 17/11.

Pari končnice:

Vzhod:
Cleveland Cavaliers – Atlanta Hawks 0 : 0
Toronto Raptors/ Indiana Pacers – Miami Heat 0 : 0

Zahod:
San Antonio Spurs – Oklahoma City Thunder 1 : 0
Golden State Warriors – Portland Trail Blazers  0 : 0

V končnici igrajo ekipe na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.

G. V.