Febvre na treningu za las prehitel Gajserja

Tim Gajser (v ospredju) je bil na tokratnem uradnem treningu drugi (foto: MXGP)

Tim Gajser je dobro začel vikend v Matterley Basinu, kjer je na uradnem treningu spet pokazal, da bo tudi tokrat eden izmed glavnih favoritov za zmago v razredu MXGP. 19-letnik je bil na tokratnem treningu pred današnjimi kvalifikacijami sicer drugi, a je za najhitrejšim Romainom Febvrejem zaostal za pičlih 16 stotink.

Tim Gajser je za našo televizijo že v četrtek napovedal, da bo tudi v Matterley Basinu ciljal na zmago, kar je potrdil tudi na današnjem dopoldanskem treningu. Hitrejši od njega je bil drugi v skupnem seštevku svetovnega pokala Francoz Romain Febvre, ki je, kot kaže, edini, ki letos lahko parira odličnemu slovenskemu motokrosistu.

Padec iz leta 2013 ni pustil posledic
Hud padec iz leta 2013 na Gajserju očitno ni pustil posledic, saj je mladenič iz Pečk vozil tako, kot zna – hitro in neustrašno. Na koncu vse skupaj sicer ni bilo dovolj za najhitrejši čas treninga, a pomembno je, da je Gajser v pravi formi. Naš mladenič je letos na vseh desetih tekmah razreda MXGP stal na stopničkah za zmagovalce. Ali lahko ta niz podaljša še za eno tekmo, bomo izvedeli jutri, ko je na sporedu tekma.

Rezultati uradnega treninga razreda MXGP za VN Velike Britanije

Rezultati uradnega treninga razreda MXGP za VN Velike Britanije.

Kvalifikacije za jutrišnjo tekmo so na sporedu ob 17. uri.

R. V.