fbpx

Febvre v drugi vožnji ugnal Gajserja, ki ga je zadel kamen

Tim Gajser je po slabšem nastopu v kvalifikacijah v napeti prvi vožnji premagal Febvreja (foto: MXGP)

Po odličnem treningu in nekoliko slabših kvalifikacijah je Tim Gajser ponovno zablestel. Potem ko je bilo potrebno, je iz sebe iztisnil vse, kar zna, in osvojil drugo mesto na VN Francije. V spektakularnem dvoboju je Gajser najbližjega zasledovalca Romaina Febvreja za las premagal, a je bil Francoz v drugi vožnji hitrejši in dobil dirko pred domačimi gledalci.

Tim Gajser je včeraj v kvalifikacijah odpeljal svojo najslabšo vožnjo v letošnji sezoni, toda skrb in strah sta bila odveč, saj je najboljši motokrosist sveta že v prvi vožnji dokazal, da je tudi v St. Jean D’Angelyju v pravi formi. Potem ko je bil v kvalifikacijah šele 13., je na tekmi zablestel – najprej je dobil prvo vožnjo, nato pa v drugi končal na drugem mestu.

Tim Gajser spektakularno dobil prvo vožnjo
Tim Gajser je prvo vožnjo dobil za pičlih 61 stotink in tako v spektakularnem dvoboju premagal drugega v skupni razvrstitvi Romaina Febvreja ter si tako privozil lepo prednost pred drugo vožnjo. “Na začetku nisem bil tako agresiven, spremenil sem taktiko in čakal na svojo priložnost,” je po koncu prve vožnje povedal mladenič iz Pečk. Med najboljše tri v prvi vožnji se je zavihtel še legendarni Antonio Cairoli, drugi slovenski predstavnik Peter Irt pa je končal na 26. mestu.

V drugi vožnji Gajserja zadel kamen, Febvre pa se je veselil domače zmage
Tudi v drugi vožnji sta dvoboj bila Gajser in Febvre. Naš motokrosist je nekaj časa vodil, nato pa ga je Febvre prehitel ter vodstva nato ni več spustil iz rok. 19-letni mladenič iz Pečk je Francozu nekaj časa uspel slediti, ga vmes enkrat tudi napadel, a je drugi v skupnem seštevku vse njegove napade odbil. Nekje na sredini druge vožnje je Gajserja nesrečno zadel tudi velik kamen, od takrat naprej pa Gajser Francoza ni več napadal. Kot kaže zaenkrat se Gajser, ki je ohranil prednost na vrhu skupnega seštevka, ni poškodoval. Peter Irt, ki je napadal svoje druge točke, je na koncu napravil manjšo napako ter drugo vožnjo končal na 25. mestu.

R. V.