fbpx

Fifa cenzurirala “Jezusa”

Neymar je ob slavju v Ligi prvakov nosil trak z napisom "100 % Jesus" (foto: epa).

Svetovna nogometna zveza (Fifa) je cenzurirala Neymarjev napis  “100 % Jesus”, ki ga je Brazilec nosil na traku ob slavju po osvojitvi v Ligi prvakov. Zgodba traku nima le verskega sporočila, saj je Brazilec zelo veren, ampak nosi v sebi zgodbo iz Neymarjevega otroštva.

Fifa je na včerajšnji podelitvi zlate žoge cenzurirala napis “100 % Jesus”, ki ga je na traku ob slavju po osvojeni Ligi prvakov nosil Neymar. Brazilec je zelo veren, zgodba o napisu pa ima še nekoliko globlji pomen pri razvoju njegove kariere.

Fifa je Neymarju cenzurirala napis "100 % Jesus" (foto: facebook)

Fifa je Neymarju cenzurirala napis “100 % Jesus”. Foto: facebook

Njegov amulet, s katerim pokaže, da je hvaležen Jezusu
Ko je Neymar ml. (Neymar st. je igralčev oče, op. p.) prišel v Santos, je bil ta v velikih finančnih težavah. Položaj je bil tako slab, da klub, ki je tako zelo zategnil pas ob katastrofalnem finančnem položaju, ni imel niti igrišča, na katerem bi lahko trenirale mlajše selekcije. Ko je bila stvar tako daleč, da bi moštvo, za katerega je igral Neymar ml., zaradi finančnih težav lahko prenehalo obstajati, je Neymar st. poklical duhovnika in ga prosil za pomoč. Cerkev je skupnosti pomagala in zgradila igrišče za mlado ekipo Santosa. Od takrat je Neymar še posebno hvaležen in zato ob raznih slavjih vedno nosi trak z napisom “100 % Jesus”. Kot je nekoč povedal za časopis AS, je ta zanj nekakšen amulet.

R. V.