fbpx

Filip Flisar s tretjim časom v finale

Filip Flisar se je brez težav uvrstil na jutrišnjo tekmo (foto: epa).

Naš najboljši smučar prostega sloga se je brez težav uvrstil na jutrišnjo tekmo. Tam mu bo tokrat družbo delal še en naš predstavnik Blaž Ogorelc, ki je dosegel 20. čas kvalifikacij. 

Najboljši čas v kvalifikacijah je dosegel osmoljenec finala s prve tekme, Francoz Jean Frederic Chapuis. Samo stotinko sekunde je za njim zaostal rojak Bastien Midol, Filp Flisar pa je za najboljšim časom zaostal 7 stotink.

Flisar v odlični formi, na tekmi še en naš
Filip Flisar, ki je sezono začel v evropskem pokalu in dosegel zanj skromno 12. mesto, a je na prvi tekmi prejšnji konec tedna dosegel 3. mesto, je tudi v Davosu dokazal, da sodi v ožji krog favoritov za končno zmago. Družbo v jutrišnjih izločilnih bojih mu bo tokrat delal Blaž Ogorelc, ki je za najboljšim časom kvalifikacij zaostal sekundo in 66 stotink.

Težko delo za Ogorelca, Flisar spet do konca?
Mladi Ogorelc se bo za uvrstitev v četrtfinale pomeril z zmagovalcem zadnje tekme, Kanadčanom Chrisom Delboscom, njegovim rojakom Davidom Duncanom in Novozelandcem Jamiem Prebblem. Flisar se bo za uvrstitev med najboljših 16 pomeril z Avstrijcema Johannesom Rohrweckom in Danielom Traxlerjem ter Italijanom Stefanom Thaneijem,

Glavna tekma bo na sporedu jutri ob 12.30.

R. V.