fbpx

Filip Flisar tokrat drugi

Filip Flisar je bil v Val Thorensu drugi (foto: epa).

Naš najboljši smučar prostega sloga nadaljuje s fantastičnimi predstavami. Po 3. mestu v Montafonu je brkati Mariborčan tokrat osvojil 2. mesto. Zmagal je Kanadčan Christopher Delbosco. Na glavno tekmo se je uvrstil tudi Blaž Ogorelc, ki je zasedel 15. mesto.

Filip Flisar je še enkrat več dokazal, da je eden najboljših v svojem športu. Potem ko se je gladko prebil do finala, je tam zaostal le za letos nepremagljivim Chrisom Delboscom. Ta je v četrtfinalu izločil drugega slovenskega predstavnika Blaža Ogorelca, ki je na koncu zasedel 15. mesto.

“Brko” vse boljši in boljši
Slab začetek sezone, ki jo je z 12. mestom v evropskem pokalu odprl Flisar, Mariborčana ni zmedel. Po 3. mestu na prvi tekmi svetovnega pokala, se je na drugi tekmi naš svetovni prvak tokrat zavihtel še stopničko višje. Z 2. mestom na današnji tekmi se je Flisar zavihtel tudi na 2. mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala, kjer zaostaja le za zmagovalcem obeh tekem Delboscom. Do 16 točk za svetovni pokal je prišel tudi Ogorelc, kar je lepa popotnica za jutrišnjo tekmo, ko se bosta oba naša predstavnika med seboj pomerila že v osmini finala.

Jutrišnja glavna tekma se začne ob 13. uri.

R. V.