fbpx

Filip Flisar tretji na uvodni tekmi

Filip Flisar je dobro začel sezono (foto: epa).

Na 107. tekmi v zgodovini smučarskega krosa je Filip Flisar osvojil tretje mesto. Po zgolj 12. mestu v evropskem pokalu je to za aktualnega svetovnega prvaka odličen začetek letošnje sezone svetovnega pokala.

Filip Flisar je v včerajšnjih kvalifikacijah, ki so bile najbolj izenačene v zgodovini tega športa, osvojil 10. mesto in se tako uvrstil v današnje izločilne boje. Slovenski brkati junak je najprej zmagal v osmini finala, nato pa v četrtfinalu osvojil drugo mesto v svoji skupini.

Napaka v zadnjem skoku bi ga skoraj stala finala
V polfinalu je imel Filip Flisar nalogo prehiteti samo enega tekmovalca, saj so zaradi poškodbe Šveda Victorja Norberga Oehlinga štartali le trije. Flisar je slabo začel, a se je po nekaj ovinkih prebil na drugo mesto in ga držal skozi celotno progo, nato pa na zadnjem skoku napravil napako, ki bi ga skoraj stala finala. Zdelo se je že, da Flisarju ni uspelo, saj je na semaforju pisalo, da je polfinale končal na tretjem mestu, a je fotofiniš pokazal, da je bil za malenkost vendarle hitrejši od Roberta Winklerja.

Skok odnesel kaj več
V finalu je Flisar začel dobro. Francoz Jean Frederic Chapuis je precej zaostal, tako da so imeli Flisar, Brady Leman in Cristopher Debosco lepo prednost. Flisar je vseskozi vozil na tretjem mestu, sredi proge poizkusil z napadom, nato pa v enem izmed zadnjih skokov spet napravil napako. Na njegovo srečo je Chapuis zaostajal preveč, tako da se je Flisar lahko razveselil tretjega mesta.

R. V.