fbpx

Filmski igralec in nekdanji prvak bosta nosila krsto preminule boksarske legende

Will Smith je pred leti igral glavno vlogo v filmu Ali (foto: facebook).

V petek se je s tega sveta poslovil legendarni boksar Muhammad Ali. 74-letnik, ki ga pozna praktično cel svet, je v svojem športu pustil neizbrisen pečat. Večina zvezdnikov se je preminuli legendi poklonila tudi z raznimi zapisi na družabnih omrežjih. 10. junija v Louisvillu pa bodo nekdaj veliko ime boksa pospremili na zadnjo pot.

Pogreb Alija bodo prenašale tudi televizijske postaje, tako da ga bodo na zadnjo pot lahko pospremili praktično vsi njegovi navdušenci in podporniki. Muhammad Ali je boksarske ringe zapustil leta 1981. V bolnišnici v Phoenixu pa je v petek umrl zaradi težav s Parkinsonovo boleznijo.

Will Smith in Lennox Lewis bosta nosila legendo
V petek bo na sporedu veliko slovo. Sprevod bo potekal po ulicah Louisvilla, kjer je Ali odraščal. Dogajanje bo potekalo po muslimanski tradiciji ob prisotnosti imama, saj je bila to boksarjeva želja. Vse skupaj bo zelo velik medijski dogodek, tudi na samem pogrebu lahko pričakujemo veliko število ljudi, tudi znanih osebnosti. Med drugim bosta tam zagotovo eden najbolj priljubljenih filmskih igralcev Will Smith, ki je bil od leta 2001 dalje, ko je igral glavno vlogo v filmu Ali, boksarjev dober prijatelj, in pa eden najboljših boksarjev v zadnjih 25 letih, tudi nekdanji svetovni prvak Lennox Lewis. Oba bosta namreč nosila Alijevo krsto, krsto pa jima bodo pomagali nositi še ožji družinski člani in prijatelji.

Na pogrebu bo prisoten tudi Lennox Lewis (desno) eden boljših boksarjev v zadnjem času (foto: facebook).

Na pogrebu bo prisoten tudi Lennox Lewis (desno), eden boljših boksarjev zadnjega časa (foto: Facebook).

G. V.