fbpx

[FOTO] Navijači Jesenic ostro nad Hokejsko zvezo Slovenije

"Propadlemu klubu EBEL, vzhajajoči zvezdi hrbet" so zapisali navijači Jesenic (foto: facebook).

Potem ko se sanje in želje Jesenic niso uresničile, je razočaranje pri železarjih seveda veliko. Danes pa se je na vse skupaj odzvala tudi manjša skupina organiziranih navijačev Jesenic po imenu Red Steelers Ultras Jesenice. Privrženci rdeče barve so s transparenti jasno povedali in pokazali, kaj si mislijo o vsem skupaj.

Ostro so okrcali Hokejsko zvezo Slovenije (HZS), ki po njihovem mnenju ni storila tega, kar je obljubila. Jeseničani so se namreč želeli vrniti nazaj v ligo EBEL, a jim to ni uspelo. Danes pa so se oglasili tudi navijači in podali svoje mnenje s transparenti.

V nočnih urah so pred dvorano Podmežakla izobesili tudi transparent "HZS mafija" (foto: facebook).

V nočnih urah so pred dvorano Podmežakla izobesili tudi transparent “HZS mafija” (foto: Facebook).

“Za EBEL denar je, za AHL denarja ni?!? Kje ste sponzorji?”
Navijači Jesenic so jasno pokazali, da se ne strinjajo s politiko HZS-ja. Želeli so opozoriti, da so vodilni v zvezi rajši pomagali Olimpiji – da je ta lahko ostali v ligi EBEL – kot pa Jesenicam, ki dolgov in večjih finančnih težav nimajo. In ravno zaradi te odločitve naj bi dobesedno poniknili tudi sponzorji, ki jih kaj drugega kot liga EBEL skoraj da ne zanima. Še naprej ni jasno, kje bodo v prihodnje igrali Jeseničani, Anže Pogačar, predsednik Jesenic, še naprej ni prepričan, ali se bodo železarji priključili novonastali Alpski hokejski ligi. Ravno ta liga naj bi bila veliko močnejša kot pa dosedanja liga INL. Veliki navijači kluba so nad prihodnostjo zaskrbljeni tudi zato so se odzvali z uradnim zapisom na družabnem omrežju.

“Še kar ne vemo, kje bomo naslednjo sezono igrali”
MEDTEM, KO HITRO ČAS BEŽI IN ŠE KAR NE VEMO, KJE BOMO NASLEDNJO SEZONO IGRALI:

Imamo “SPONZORJE”, ki se le sprenevedajo, in pa HZS (mafija), ki sanjajo o močni slovenski ligi, vsi pa še predobro vemo, kam gre ves denar in zakaj torej za ostale slovenske klube zmanjka denarne pomoči!!!

1. TRANS.:” PROPADLEMU KLUBU EBEL, VZHAJAJOČI ZVEZDI HRBET”

2. TRANS.:” Za EBEL DENAR JE, ZA AHL DENARJA NI!?!? KJE STE SPONZORJI”

3. TRANS.:” HZS MAFIJA”

– Vsem “SPONZORJEM” HDD JESENIC:
Ko se je klub močno približal vrnitvi v ligo EBEL, ste bili polni obljub, a ko bi klub moral denar nakazati, ste vsi stisnili rep med noge (J****E SE!!).
Ali ne bi bilo smotrneje igrati ligo AHL z 900.000€ proračuna kot pa ligo EBEL z 900.000€ proračuna!!!??!? Res, da so v klubu pomembni duša, ponos, borbenost, mi navijači …, toda brez denarja igralci, vodstvo, klub pač ne morejo delovati!!
JESENICE, Jeseničani, podporniki in vsi navijači hrepenijo po zlatih časih hokeja. Boste zdaj, ko se JESENIŠKI HOKEJ prebuja iz pepela, klubu in njihovim privržencem obrnili hrbet!?!!!

Na začetku sezone je bilo obljubljeno tesno sodelovanje Občine Jesenice s klubom HDD Jesenice, kar je na srečanju z navijaško skupino R.S.U.J. potrdil tudi župan občine, g. Tom T. Mencinger, in to še enkrat poudaril na 1. občnem zboru HDD Jesenice.

– Celotnemu HZS:
Dovolj vas imamo in vaših praznih obljub o vrnitvi slovenskega hokeja!!!
Sanjate o močni domači ligi, sponzorirate pa samo klub, ki v predragi ligi tujim klubom že leta služi le kot ˇkanonfut’rˇ, na ostale slovenske klube se pa POŽVIŽGATE!!!
Pravite, da za slovenske klube denarja ni!!! Mar Olimpija ni slovenski klub???
V medijih Rakovec – Kontrec & Co. kot vedno mlatijo prazno slamo glede podpore HZS o jeseniškem hokejskem preporodu.
Kolikokrat in kako močno ste podprli jeseniški ali katerikoli drugi slovenski klub?
Podpora TEAM-Jesenice ni noben izgovor, pa še tu ste po enem letu pomoč klubu ukinili …

Zahvaljujemo se krovni zvezi HZS za njihovo izkazano nepodporo in polno vrečo praznih obljub …
V bližnji prihodnosti si želimo snidenja z vami.

Akcije se bodo v prihodnje še nadaljevale. Vse somišljenike vabimo k sodelovanju!

Navijaški pozdrav – R.S.U.J. ’90
ENKRAT ULTRAS – VEDNO ULTRAS!!

G. V.