fbpx

[FOTO] Slovenija do nove zmage na domačem evropskem prvenstvu v curlingu

Foto: Urban Cerjak

Slovenska ženska reprezentanca v curlingu je danes prepričljivo premagala izkušene Irke in zabeležila že drugo zaporedno zmago na evropskem prvenstvu v curlingu skupine C. Tako ostaja v boju za prvi dve mesti na prvenstvu in preboj v skupino B. 

Danes je slovenska ženska reprezentanca v curlingu na evropskem prvenstvu odigrala le eno tekmo – proti Irski. Po slabem začetku, v katerem so Irke povedle s 4 – 0, so se slovenska dekleta ob odmoru uspela zbrati in pokazati pravo igro.

Uspele so izkoristiti nekaj napak nasprotnic ter v sedmem obratu ukrasti kar 5 točk. S tem so tekmo močno prevesile v svojo korist ter ohraniti prednost do konca. Slovenke so tako slavile s končnim rezultatom 10 –5.

Boj za napredovanje še odprt
Pred zadnjimi tremi tekmami jih to uvršča na peto mesto lestvice, s tem pa imajo boj za najvišja mesta še popolnoma odprt. Na samem vrhu so sicer še neporažene Belorusinje, za njimi pa se uvrščata Avstrija in Litva. Nova tekma čaka slovensko reprezentanco že jutri ob osmih zjutraj, ko se bodo pomerile z Avstrijo.

Nasveti trenerja pred pričetkom tekme (Foto: Urban Cerjak)

Nasveti trenerja pred pričetkom tekme. Foto: Urban Cerjak)

Trenutna lestvica (točke/tekme): 
1. Belorusija 8  4
2. Avstrija     6  4
3. Litva          6  4
4. Španija      6  4
5. Slovenija   4  4
6. Hrvaška     2  4
7. Irska           2  4
8. Romunija  0  4

 

V moški konkurenci se na vrhu lestvice še vedno nahaja Estonija, na drugem mestu pa je – nekoliko presenetljivo – pristal Luksemburg, ki sicer ne velja za ožjega favorita. Sledijo Francija, Belorusija in Bolgarija. Brez zmage je trenutno le še islandska ekipa.

Fotogalerija:

Maruša Gorišek