fbpx

[FOTO] Slovenija pričela s tekmami evropskega prvenstva v curlingu

Foto: Urban Cerjak

Slovenska ženska reprezentanca je danes s prvo tekmo proti Španiji pričela z nastopi na evropskem prvenstvu skupine C, ki se odvija v Ljubljani. Po napeti tekmi so na koncu slavile Španke z rezultatom 7:  5. V moški konkurenci so po prvih krogih v ospredju Francozi in Estonci. 

Včeraj se je s slavnostno otvoritvijo pričelo evropsko prvenstvo skupine C v Ljubljani. Na njem nastopa 11 moških in 8 ženskih reprezentanc. Prvi krog tekmovanja se je v moški kategoriji odvil že včeraj, danes pa so z nastopi pričele tudi ženske.

Slovenska reprezentanca v postavi Nika Černe (vodja), Patricija Černe, Ana Smolej in Eva Sever se je najprej spopadla z neugodno Španijo. Tekma je bila v prvih osmih obratih popolnoma izenačena. Pred zadnjo igro so Španke vodile za točko, a so imela naša dekleta prednost zadnjega kamna. Tega žal niso uspele izkoristiti, zato so morale premoč priznati španski reprezentanci.

Naslednja tekma jih čaka že jutri ob 8. uri zjutraj, ko jih čakajo Belorusinje.

Rezultati prvega kroga:
Belorusija : Avstrija 7 – 5
Španija : Slovenija 7 – 5
Romunija : Irska 6 – 9
Hrvaška : Litva 5 – 12

V moški konkurenci sta se odigrala že dva kroga tekem, ravnokar pa potekajo igre tretjega kroga. Na vrhu lestvice s po dvema zmagama kraljujeta Estonija in Francija, ki nedvomno spadata med favorite prvenstva. Rezultati prvih dveh krogov:

Prvi krog:
Belorusija : Romunija 10 – 8
Hrvaška : Andora 11 – 9
Srbija : Francija 2 – 12
Islandija : Bolgarija 6 – 14
Estonija : Luksemburg 10 – 2

Drugi krog:
Islandija : Andora 5 – 13
Francija : Bolgarija 11 – 9
Belorusija : Estonija 4 – 10
Irska : Srbija 8 – 4
Romunija : Hrvaška 11 – 10

Fotogalerija: 

Maruša Gorišek