fbpx

Francoski bloger Paua Gasola obtožil dopinga

Francoski bloger je najbolj koristnega igralca Evropskega prvenstva 2015 in aktualnega evropskega prvaka Paua Gasola obtožil jemanja nedovoljenih substanc. Na namigovanja na doping se je zgrnil val očitkov. Španci poudarjajo, da je njihov zvezdnik pošten športnik.

“Ko nekdo počne nekaj spornega, mora za to odgovarjati. Gasol je nedvomno športni idol za našo državo. Opravil je nešteto testov v Španiji in tujini, zato v teh obtožbah ni niti kančka resnice.” je povedal predsednik španskega športnega sveta Miguel Cardenal.

Španija v svojega zvezdnika ne dvomi
35-letni Gasol je vedno ohranil profesionalni odnos, tako v ligi NBA kot na mednarodni ravni. V Španiji so prepričani, da so neutemeljene obtožbe francoskega blogerja nastale na podlagi polfinalnega poraza domače reprezentance proti Španiji. Tudi zato že razmišljajo o tožbi.

Sicer pa je dvakratni prvak NBA Pau Gasol eden najbolj priljubljenih atletov v španski zgodovini. Pohvali se lahko z 2 srebrnima olimpijskima medaljema, 3 zlatimi medaljami na Evropskih prvenstvih in naslovom svetovnega košarkarskega prvaka. 2-krat je bil tudi najboljši igralec evropskega prvenstva. Od kar igra za Španijo velja za domačo športno ikono in za najbolj znanega španskega košarkaša tudi na mednarodnem parketu.

J. F.