fbpx

Gajser ob suvereni zmagi pozdravil svoje dekle in slovenske navijače

Tim Gajser je veliki zmagovalec VN Velike Britanije (foto: MXGP)

Tim Gajser je veliki zmagovalec motokrosističnega vikenda v Matterley Basinu. Po drugem mestu na treningu je najboljši motokrosist sveta v kvalifikacijah in v obeh vožnjah pokazal, kako suveren je v letošnji sezoni. S to zmago in ob predpostavki, da se je njegov edini resni konkurent Febvre poškodoval, je 19-letni mladenič zdaj tik pred osvojitvijo naslova svetovnega prvaka v razredu MXGP.

Potem ko se je najhitrejši na sobotnem treningu Romain Febvre v soboto v kvalifikacijah poškodoval, je Tim Gajser izkoristil odsotnost Francoza ter dvakrat povsem ponižal konkurenco – po zmagi v prvi vožnji z velikansko prednostjo dobil tudi drugo vožnjo.

Dvakrat suveren – je to že dovolj za skupno zmago?
Potem ko se je v prvi vožnji prebijal iz ozadja, je tudi v drugi vožnji po štartu nekoliko zaostal, a kaj kmalu prehitel tekmece, nato pa večino tekme z veliko prednostjo vozil v ospredju in povsem kontroliral dirko. S tem je Gajser osvojil maksimalno število 60 točk ter močno povečal svojo prednost v skupnem seštevku svetovnega prvenstva, kar bi lahko že zadoščalo za skupno zmago, saj je jasno, da Gajserjevega največjega tekmeca prihodnji teden zaradi poškodbe ne bo na VN Lombardije.

Pozdravil navijače in dekle ter zaželel uspešno okrevanje Febvreju
Sedem tekem pred koncem ima Tim Gajser pred Romainom Febvrejem, ki mu je naš junak po koncu tekme zaželel uspešno okrevanje, zdaj že 74 točk prednosti. Je pa 19-letni mladenič z novo zmago spet razveselil vse slovenske navijače, ki jih po koncu tekme ni pozabil posebej pozdraviti. “Začel sem nekoliko slabše, a sem potem pridobival mesta ter nato vozil svojo dirko. Bilo je deževno in zelo spolzko, a proga je bila enaka za vse. Res sem presrečen, počutim se enkratno. Rad bi se zahvalil ekipi Honde, očetu in bratu, še posebej pa bi rad pozdravil vse slovenske navijače in tudi svoje dekle,” je takoj po koncu tekme v deževni Britaniji povedal motokrosistični čudežni deček iz Pečk.

Naslednja tekma za VN Lombardije bo prihodnji konec tedna v Mantovi, kjer bo imel naš junak zagotovo spet zelo bučno podporo slovenskih navijačev.

R. V.