fbpx

Garbine Muguruza postala letošnja kraljica Pariza

Garbine Muguruza je v Parizu osvojila svoj prvi turnir za grand slam (foto: twitter).

Mlada Garbine Muguruza je postala zmagovalka teniškega turnirja za grand slam v Parizu. V finalu je s 7:5 in 6:4 premagala prvo tenisačo sveta Sereno Williams. Mlada talentirana Španka je presenetila vse in se vpisala v zgodovino turnirjev v Parizu.

Mlada vzhajajoča zvezda svetovnega tenisa Garbine Muguruza je osvojila svoj prvi turnir izmed štirih največji. Sicer četrta nosilka je turnir končala brez izgubljenega niza.

Veliko napak in nervoze bolje izkoristila mlajša Muguruza
V dvoboju, ki je trajal uro in 45 minut, je bilo veliko storjenih napak na obeh straneh. Izkušena Serena Williams je bila skozi celoten dvoboj zelo nervozna, skozi tekmo je storila celo manj napak kot njena nasprotnica, vendar je bila Američanka danes enostavna premalo suverena in napadalna. Vse skupaj se ji je maščevalo že v prvem nizu, ki ga je izgubila s 7 : 5. Obe sta bili na svoj servis suvereni, vendar je v enajsti igri Španki uspel brejk, ki ga je na koncu potrdila z uspešno dobljenim nizom. Mlada Španka, ki bo v prihodnosti zagotovo še opozorila nase, je dokaj zanesljivo dobila tudi drugi niz s 6 : 4.

G. V.