fbpx

Gledalci nagnali trenerja domov

Navijači Olimpije trenerju poslali jasno sporočilo (foto: Nova24tv).

Rezultati Telemacha Olimpije že nekaj časa niso na najvišjem nivoju, pa tudi navijači že dolgo ne zaupajo v načrte in vodenje trenerja Fabiana Dahlema. Na včerajšnji tekmi proti Innsbrucku so izobesili transparent: “Dahlem go home,” kar v prevodu pomeni: “Dahlem, pojdi domov.”

Olimpija je daleč najslabše moštvo v ligi EBEL. Včeraj, ko so proti Innsbrucku izgubili s 4 : 2, so zabeležili že deveti zaporedni poraz. Kljub novemu vodstvu kluba s predsednikom na čelu se ni spremenilo nič drastičnega. Olimpija ostaja na zadnjem mestu lige EBEL ter niza poraze kot po tekočem traku, tribune Hale Tivoli se praznijo, redki gledalci, ki so še ostali, pa postajajo nezadovoljni.

Navijači Dahlema drugič pozvali k odstopu
To je bil že drugi transparent, usmerjen proti nemškemu trenerju na klopi Olimpije, ki hkrati opravlja tudi delo športnega direktorja. Pred nekaj časa so na podoben način trenerju sporočili:Dahlem, začni zmagovati ali pojdi domov.” Ker se igre ljubljanskih hokejistov – z izjemo osvojene pokalne lovorike proti Jesenicam – niso nič kaj prida spremenile, je gledalcem vsega dovolj. Tako so včeraj s transparentom: “Dahlem, go home,” kar v prevodu preprosto pomeni: “Dahlem, pojdi domov,” sporočili, da je čas da zapusti klop Olimpije.

Vratar Roy tik pred tekmo poslal sporočilo, da ga ne bo

Oliver Roy je tik pred tekmo sporočil, da ga ne bo (foto: facebook).

Oliver Roy je tik pred tekmo sporočil, da ga ne bo (foto: Facebook).

Vratar Oliver Roy, ki je Olimpijo že nič kolikokrat reševal iz najtežjih situacij, včeraj ni branil. Po besedah glavnega trenerja naj bi se vratar poškodoval, vendar je to najverjetneje zgolj prikrivanje resnice, saj naj bi Roy že v prihodnjih dneh zapustil Ljubljano. Prvi vratar zeleno-belih naj bi imel vsega skupaj dovolj in tako že zapustil njihove vrste – tik pred tekmo naj bi poslal sporočilo, da danes ne more zaigrati.

Nezadovoljni igralci
Povešene glave, tiho mrmranje, odkimavanje z glavo, cinični nasmeški in še bi lahko naštevali. Vse to je bilo videti na obrazih igralcev, ko so po koncu tekme odhajali v garderobo. Za zaključek sprehoda do garderobe pa je eden izmed igralcev Olimpije dejal: “Čas je za spremembe.” Kaj naj bi vse to skupaj pomenilo, je najbrž jasno že vsem. Koliko časa se bodo vodilni v klubi še sprenevedali, da menjave niso potrebne, pa bomo videli v prihodnje.

G. V.