fbpx

Goran Dragić nadaljuje z odličnimi predstavami, prišla zamenjava za Udriha

Goran Dragić je bil znova gonilna sila Miamija (foto: twitter).

Sedaj lahko tudi uradno potrdimo, da se je Goran Dragić vrnil v svojo staro dobro formo, zaradi katere je sploh prišel v Miami. Danes je bil sijajni Dragič z 21 točkami tudi najboljši strelec tekme, vendar ni imel izdatnejše pomoči soigralcev. Miami je z Bostonom izgubil z 101 : 89.

Skozi celotno tekmo sta se ekipi v vodstvu nekako izmenjavali, potem pa je Boston v zadnji četrtini pokazal, kdo je vladar v TD Gardnu, in si priigral tudi prednost, ki je ni več izpustil iz rok.

Dragič do zadnje četrtine neverjeten
Miami je danes izgubil izjemno pomembno tekmo z neposrednim konkurentom v boju za tretje mesto v vzhodni konferenci. Boston je zmagal predvsem zaradi izjemne zadnje četrtine, ki jo je dobil z 10 točkami razlike, Dragić pa se v tem obdobju ni vpisal med strelce, pa čeprav je v prvih treh četrtinah blestel. Potem ko je Miami dobil prvo četrtino, je Boston stopil na plin in postopoma prehajal v vodstvo, na koncu je pa tudi slavil in še bolj povečal prednost na lestvici pred Heati. Največja ovira je bil zagotovo Goran Dragić, ki je pri Heatsih na parketu preživel največ minut, in sicer kar 34. Slovenec je imel met iz igre ponovno več kot soliden – 9/15 ob 21 točkah. Vpisal je še 5 podaj in skokov, v oči bode le podatek o 4 izgubljenih žogah Dragića, kar 18 pa jih je izgubila celotna ekipa. Res je sicer, da je bil Dragić najboljši strelec tekme, a kaj ko ni imel prave pomoči svojih soigralcev. Blizu mu je bil zgolj Dwayne Wade z 19 točkami.

Menjava za Udriha izkušeni Joe Johnson
Miami je prav tako danes tudi uradno potrdil zamenjavo za Bena Udriha, ki je zaradi poškodbe desne noge že končal sezono. Ob vseh poškodbah bo izkušeni Joe Johnson Miamiju prišel še kako prav. 34-letnik ima za seboj izjemno bogato kariero, o čemer priča tudi podatek, da je že sedemkrat igral na tekmi vseh zvezd (All-Stars). S svojimi izkušnjami bo lahko Miamiju veliko pomagal, o tako dobrem košarkarju je škoda izgubljati besed, statistika, da je nastopil na 1,119 tekmah in dosegel že več kot 18,000 točk, pove dovolj. Nekdanji košarkar Bostona, Phoenixa, Atlante in Brooklyna je leta 2006 z ameriško reprezentanco osvojil tudi bronasto medaljo na svetovnem prvenstvu.

G. V.