fbpx

Grubelnikov ‘cimer’ Matjaž Vrhovnik: “Drago je visel z glavo v smetnjaku.”

Drago Grublenik po prevzemu vodstva v Adelbodnu, kjer je bil na koncu peti (foto: epa).

“Drago, ki je visel z glavo v smetnjaku, je zgrabil tega rakuna in ga je v bistvu rešil, da ni ostal v smetnjaku. Bilo je polno smeha in marsikateri od tekmovalcev, ki smo se družili – ne le Slovenci, ampak tudi tujci – se spomnijo tega dogodka,” se je za nas ene bolj zanimiv anekdot spomnil Grubelnikov cimer Matjaž Vrhovnik.

Drago Grubelnik je bil človek veselega in pogumnega značaja, žal pa se je njegova življenjska pot končala prekmalu. Danes bodo njegovi smučarski in ostali prijatelji pomerili na 1. Grubinem memorialu, ki se bo ob 19. uri začel v Kranjski Gori. Namen tekmovanja je zbrati čim več denarja za Dragovega sina Maksa.

“Bil je nekaj posebnega”
Pred prvim Grubinem memorialu smo poklicali njegovega cimra Matjaža Vrhovnika, ki se je za nas spomnil na preminulega smučarja: “Z Dragom smo bili kar desetletje veliko skupaj, kot nekakšna velika družina. Čeprav je bil nekoliko mlajši, je vedno znal poskrbeti za smeh. Bil je nekaj posebnega – v smislu, da si je upal nekaj več. Bil je nekoliko bolj drzen kot vsi ostali, sicer pa zelo dober prijatelj, kolega, tovariš. Velikokrat sva si tudi delila sobo. Imam ga prav v lepem spominu in res je lepo, da smo združili moči in naredili ta memorial v spomin na Draga.”

Matjaž Vrhovnik je še enkrat vse povabil na Grubin memorial: “Vse ljubitelje smučanja – še posebej tiste, ki so ga poznali – vabim, da se udeležijo tega memoriala, in verjamem, da se nas bo zbralo veliko.”

“Bilo je polno smeha”
Ker je bil Drago Grubelnik vesel in pogumen, smo se z Matjažem Vrhovnikom spomnili ene izmed najbolj znanih anekdot priljubljenega ‘Grube’: “Novembra smo bili na treningu v Coloradu (ZDA), kjer je bil ob apartmaju ‘kontejner’ za smeti, iz katerega se je slišalo neko praskanje, kot da je notri neka žival – notri je bil rakun. Nihče ni upal seči v smetnjak, nakar je nekdo dvignil Grubelnika, ki si je pred tem nadel smučarske rokavice. Drago, ki je visel z glavo v smetnjaku, je zgrabil tega rakuna in ga je v bistvu rešil, da ni ostal v smetnjaku. Bilo je polno smeha in marsikateri od tekmovalcev, ki smo se družili – ne le Slovenci, ampak tudi tujci – se spomnijo tega dogodka.”

Danes, Kranjska Gora, smučišče Kekec:
15:00–17:30 Prevzem štartnih številk in spominskih majic
17:30–18:00 Ogled proge
18:00 Štart veleslaloma
20:00 Razglasitev kralja in kraljice veleslaloma

Danes na trgu Kranjske Gore
20:30 Glasbena poslastica presenečenja – Rock & roll za Grubo

ZA GRUBO bodo v štartni hišici stali prijatelji in nekdanji smučarski asi: JURE KOŠIR, RENE MLEKUŽ, MITJA KUNC, MATJAŽ VRHOVNIK, MITJA DRAGŠIČ, BERNARD VAJDIČ, MITJA VALENČIČ, TOMAŽ ČIŽMAN, ALENKA DOVŽAN, URŠKA HROVAT, ŠPELA PRETNAR, MOJCA SUHADOLC, NIKA FLEISS, TONE VOGRINEC, TOMI MEGLIČ, MATJAŽ JELEN, GREGA SKOČIR, GUŠTI, JERNEJ KUNTNER IN MNOGI DRUGI.

Skupaj s prijatelji Draga Grubelnika se lahko na štart podate tudi vi.

Štartnina na dan dogodka znaša 15 evrov (plačilo na licu mesta), celoten izkupiček pa bo šel v dobrodelni sklad “ZA MAKSA”, ki je namenjen zbiranju sredstev za Dragovega sina, ki je skupaj z mamico Mašo čez noč ostal brez svojega očeta.

Na veleslalom se lahko prijavite na tej povezavi ali obiščete Facebook stran “Drago Grubelnik – in memoriam” in kliknete na zavihek MEMORIAL. Prijavite pa se lahko tudi na dan dogodka v Rossignolovem šotoru na smučišču Kekec.

Podporo Dragovemu sinu Maksu lahko izkažete tudi s SMS-donacijo, in sicer ključno besedo MAKS5 pošljete na 1919 in s tem prispevate 5 €. Pravila in pogoje SMS-donacije pa lahko najdete tukaj: tukaj.

R. V.