fbpx

Guardiola pred tednom dni: “Lahko me ubijete, če izgubimo.”

Pep Guardiola po letošnji sezoni zapušča Bayern (foto: EPA).

Pep Guardiola je v sezoni 2013/14 prevzel vodenje Bayerna, ki ga po koncu letošnje sezone zapušča, saj se seli na otok k Manchester Cityu. Mnogi navijači bavarskega ponosa so odkimavali že, ko je Španec prevzel münchenski klub, počasi pa se bo njihova želja tudi uresničila. Z Bayernom je resda osvojil pet lovorik, vendar so si navijači želeli tudi zmagoslavja v Ligi prvakov, ki pa ga v “eri” Guardiole niso dočakali.

Proti Atleticu je španski trener v polfinalu Lige prvakov izgubil že četrtič zapored. Vsi trije klubi, ki so do sedaj premagali Guardiolo, so se na koncu veselili tudi v finalu Lige prvakov. Kmalu bomo videli, če se bo ta tradicija nadaljevala tudi letos.

“Lahko me ubijete, če izgubimo”
Po prvi tekmi polfinala je Guardiola, ki mu ni šlo vse po načrtih, presenetil tudi z izjavo. Po minimalnem porazu je namreč dejal: “Ostala nam je še povratna tekma. Če jo izgubimo, me lahko ubijete. A imamo še vse možnosti za napredovanje.” Bayern je sicer na povratni tekmi zmagal, vendar se mu to ni obrestovalo. Izjavo Guardiole si lahko seveda interpretira vsak po svoje, vendar je povsem jasno, da je španski trener močno pretiraval, kar se mu je včeraj v Alianz Areni maščevalo, in se je po izpadu v polfinalu zagotovo spomnil tudi svoje izjave izpred tedna dni.

G. V.