fbpx

Hadalin mladinski svetovni prvak, Breznikova bronasta

Štefan Hadalin (levo) in Saša Brezovnik (desno). Foto: sta

Še en velik uspeh slovenskega alpskega smučanja, ki letos le še potrjuje, da so mladi na pravi poti, da nadaljujejo uspehe starejših slovenskih smučarjev in smučark. Na svetovnem mladinskem prvenstvu v Sočiju je bil danes imeniten dan za slovenske tekmovalce – Štefan Haladin je postal svetovni prvak v kombinaciji, Saša Brezovnik pa je osvojila bronasto medaljo.

Potem ko so nas naši mladi športniki navduševali na olimpijskih igrah mladih, se uspehi mladih športnikov nadaljujejo tudi na olimpijskem prizorišču v Sočiju, kjer poteka svetovno mladinsko prvenstvo v alpskem smučanju in kjer sta bili danes na sporedu tekmi v alpski kombinaciji.

Hadalin svetovni mladinski prvak, uspešen tudi Hrobat
Štefan Hadalin je bil najhitrejši že po prvem delu kombinacije. Svojo prednost 65 stotink je brez težav zadržal oziroma jo je celo povečal in na koncu drugouvrščenega Norvežana Marcusa Monsena premagal za 94 stotink, tretjega Hrvata Istoka Rodeša pa za sekundo in 33 stotink. Odlično je nastopil tudi Miha Hrobat, ki je bil 6., medtem ko je Aljaž Dvornik (15. po smuku) na slalomu odstopil.

Brezovnikova z odličnim slalomom do brona
Rdeča poljana je gostila tudi tekmo deklet, kjer smo imeli Slovenci dve predstavnici. Saša Brezovnik je bila po smukaškem delu preizkušnje šele na 16. mestu, a je z imenitno slalomsko vožnjo napredovala vse do bronaste medalje. Zmagala je Švicarka Aline Danioth, druga pa je bila Nemka Katrin Hirtl-Stanggassinger. Druga slovenska predstavnica Desiree Ajlec, ki je bila po smuku na 28. mestu, je na slalomu odstopila.

R. V.