“Handa” končal, Cesar in Novakovič ostajata

Samir Handanović in Nejc Pečnik po koncu včerajšnje tekme z Ukrajino (foto: STA).

Samir Handanović je po porazu Slovenije proti Ukrajini naznanil konec reprezentančne kariere. Prvič je za reprezentanco nastopil na včerajšnji dan pred 11 leti, včerajšnja tekma pa je bila njegova zadnja.

Čeprav še vedno ne govori z novinarji, je včeraj slovenski javnosti vendarle namenil poved. “Lahko rečem le, da sem zaključil z reprezentanco,” je dejal včeraj, ko je odvihral s stadiona.

Namigovanja o koncu njegove reprezentančne kariere so se sicer pojavljala že pred tem kvalifikacijskim ciklusom, a ga je Katanec uspel prepričati, da vztraja. Zdaj ima pri 31 letih očitno dovolj in se bo posvetil zgolj klubskemu nogometu.

Cesar in Novakovič ostajata
Samir Handanović pa ni edini, ki je napovedal reprezentančni pokoj – za reprezentanco naj ne bi več igrala niti Nejc Pečnik in Zlatan Ljubijankić. Še bolj zanimivo pa je vprašanje, kako se bosta odločila najstarejša člana Katančeve čete kapetan Boštjan Cesar in najboljši strelec te generacije Milivoje Novaković. Kljub letom sta Cesar in Nova včeraj dejala, da sta pripravljena še naprej pomagati, toda na uradno potrditev bomo morali še počakati.

R. V.