fbpx

Helios presenetil vse in postal državni prvak Slovenije

Helios je postal košarkaški državni prvak Slovenije (foto: Facebook).

Ekipa Helios Sunsov iz Domžal je postala nov košarkarski državni prvak Slovenije. V finalni seriji so bili v zmagah s 3 : 1 boljši od Zlatoroga, ki je klonil tudi na četrti tekmi. V Hali Komunalnega centra Domžale je Helios pred domačimi gledalci proslavil svoj drugi državni naslov v zgodovini.

V finalu je Helios redko kdo sploh pričakoval – v polfinalu so uspeli izločiti ekipo Krke, ki je bila ena izmed favoritinj, vendar v zadnjih letih teh v državnem prvenstvu pravzaprav ni več. Tudi Zlatorog je preskočil Olimpijo in v finalu sta se znašli dve ekipi z velikim srcem. Na koncu je naslov najboljšega v državi pripadel Heliosu.

Trener, mirnost, borbenost, publika – vse to je Helios
Helios proti Zlatorogu ni imel prednosti domačega igrišča, vendar je kljub vsemu predčasno odločil finale. Sunsi so obakrat uspeli slaviti v gosteh, na četrti tekmi pa so svojim navijačem doma pripravili odličen in zabaven večer. Predvsem v drugem polčasu so prevzeli vajeti v svoje roke in tekmo dokaj mirno pripeljali do konca ter jo dobili s 64 : 56. Najboljši igralec zadnje tekme je bil Marjan Čakarun z 19 točkami, na koncu mu je pripadla tudi nagrada MVP finalne serije. Izpostaviti je potrebno seveda tudi glavnega trenerja, ki je ogromno pripomogel k uspehu Heliosa. Jakša Vulić je namreč ekipo Heliosa dodobra preporodil in ji še kako pomagal do naslova po letu 2007.

G. V.