fbpx

Henty postavil nov rekord za pet milijonov evrov

Henty je tudi uradno postal novi nogometaš Lokomotive iz Moskve (foto: spletna stran kluba).

Danes je postalo tudi uradno – Ezekiel Henty je namreč postal novi član Lokomotive iz Moskve. Henty je tako postal rekorder. Zanj so Rusi odšteli kar pet milijonov evrov, kar je največji znesek v zgodovini slovenske nogometne lige.

Medtem ko se celotna nogometna Slovenija ukvarja z Novakovićem, je Henty hitro po Šporarju postal najdražji nogometaš v zgodovini slovenske lige. Pet milijonov evrov je znašala kupnina za 22-letnega napadalca Olimpije, kar je krepko več od starega rekorda, ki ga je od decembra imel v lasti Andraž Šporar.

V Moskvi s številko 45 na hrbtu
Dolgo časa smo čakali na uradno potrditev, da bo Henty postal novi član Lokomotive iz Moskve. Kljub temu da je Nigerijca Olimpija želela zadržati do poletja, ji to ni uspelo, saj je bila ponudba za napadalca enostavno predobra. Milan Mandarić je poizkušal vse, kar je bilo v njegovi moči, na koncu pa je vendarle moral popustiti in sprejeti ponudbo trenutno tretje ekipe ruskega prvenstva. Henty je danes v Moskvi že opravil vse formalnosti, tudi uradno predstavitev. V dresu Lokomotive bo nosil dres s številko 45. V kratkem lahko pričakujemo novo okrepitev pri jesenskih prvakih.

Thank God for another great transfer… @henty10_official is officially a player of Lokomotiv Moscow

A post shared by Makinwa Stephen Ayodele (@makoz83) on

“Želel sem, da ima klub veliko korist od mojega prestopa.”
Napadalec, ki je v dresu Olimpije letos zbral osem zadetkov in prav toliko asistenc, je razkril svoj odhod iz Olimpije. “V zimskem prestopnem roku nisem želel zapustiti Olimpije, še posebej pa ne ob prvi ponudbi Lokomotive, ki je znašala 2 milijona evrov. Izpostavil pa sem željo, da lahko klub zapustim, če bo nekdo zame odštel 5 milijonov evrov ali več, saj sem želel, da ima klub veliko korist od mojega prestopa. Po prihodu s priprav v Istri pa mi je moj zastopnik predstavil ponudbo Lokomotive, ki je preprosto nisem mogel zavrniti. Predsednik Milan Mandarić me ni želel izpustiti iz kluba, storil je prav vse, da bi ostal v Ljubljani, toda ponudba Lokomotive je bila preprosto preveč mikavna.”

Henty se je zahvalil Ačimoviću in poudaril, da bo Olimpija tudi brez njega prvak
Nigerijec ni pozabil na svoje začetke v Olimpiji, zato se je še posebej zahvalil Ačimoviću. “Ob slovesu bi se posebej rad zahvalil Milenku Ačimoviću, nekdanjemu športnemu direktorju, brez katerega bi bila moja kariera povsem drugačna, tehničnemu vodji Andreju Kračmanu in ekonomu Boštjanu Benedičiču, ki sta mi najbolj pomagala pri privajanju na novo okolje. Verjamem tudi, da bodo navijači znali sprejeti in razumeti mojo odločitev. Prepričan sem, da bo Olimpija tudi brez mene osvojila naslov državnega prvaka.”

G. V.